Un punct MERITAT, DAR RATĂRILE NE-AU COSTAT

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat cu un punct de la Târgu Neamț, acolo unde a înfruntat pe ACS Bradul Borca în etapa 8 a Ligii 3, Seria 1. Este însă o remiză care nu este deloc mulțumitoare, mai ales că echipa noastră a ratat numeroase ocazii, a avut șansa de a înscrie din penalty și a luat gol la unul din puținele contraatacuri ale gazdelor.

Scorul final al duelului a fost 1-1 (0-0), marcatori fiind Marius Onofraș (48) și Răzvan Pîntea (84). Dar poate că nu cele două momente ale golurilor au fost cele mai importante, ci cel în care Cristian Copoț-Barb a executat lovitura de pedeapsă din minutul 63 la care portarul Bradului, Alex Hărăguță, a intervenit excelent.

Jocul s-a desfășurat pe un teren greu și denivelat, fapt a care a îngreunat jocul de construcție al formației noastre. Asta deoarece la fiecare pasă a fost necesară măcar o atingere în plus pentru a controla mingea și astfel s-a pierdut timp prețios în ideea destabilizării blocului defensiv advers. Partida s-a disputat după coordonate arhi-cunoscute. Borca a profitat de plusul de gabarit și experiență, s-a așezat cu cinci jucători pe linia fundașilor și a respins cu regularitate aproape orice centrare, reușind să aglomereze foarte mult și zona centrală de până la 30 de metri de poarta lui Hărăguță. CSM Ceahlăul a ales să joace cu răbdare, să caute soluții pentru a debloca lacătul din fața sa și în minutul 17 a avut prima ocazie. Pîntea a scăpat în flancul drept și a șutat la colțul lung din interiorul careului, însă a parat Hărăguță. Faza a continuat și Agafiței a tras pe direcția aceluiași portar al gazdelor, care a prins sigur. Până la pauză, doar în minutele 31 și 38 s-au mai consemnat faze periculoase. În minutul 31 a fost o minge salvată de portarul nostru, Chelaru, de pe linia porții în urma unui corner al Bradului, iar în minutul 38 Agafiței a ajuns târziu la întâlnirea cu centrarea în forță a lui Matei.

Minutul 48 a fost al deschiderii scorului. Ai noștri au pierdut ușor o minge în jumătatea adversă. Recuperat de un jucător de la Bradul, balonul a fost trimis apoi spre Onofraș, scăpat pe partea dreaptă, iar experimentatul atacant a finalizat cu un șut la colțul lung din interiorul careului pietrean: 1-0. De aici, jocul defensiv al gazdelor a prins și mai multă forță, dar în minutul 63 CSM Ceahlăul putea egala. Curpăn a scos un penalty la o intervenție cu mâna a unui adversar în careul gazdelor, iar Barb a ratat ocazia egalării.

Terenul s-a înclinat apoi spre poarta lui Hărăguță. CSM Ceahlăul a reușit golul de 1-1 prin Pîntea, care a finalizat din mijlocul careului după o pătrundere individuală în zonă centrală a lui Botezatu. În afara golului, mai mult decât meritat, CSM Ceahlăul a irosit alte ocazii importante prin Curpăn, R.Vasile, Mateiciuc, Barb și Pîntea.

Pentru CSM Ceahlăul urmează două jocuri pe propriul teren. Va fi sâmbătă duelul cu Sporting Juniorul Vaslui în ultima rundă a turului, iar pe 14 noiembrie va fi duelul cu CSM Pașcani, programat în prima rundă a reuturului.