Daniel Mahu Moisii, despre juniorii D și C ai CSM Ceahlăul

Antrenorul se ocupă de echipele clubului nostru care participă în campionatele județene la categoriile de vârstă U13 și U15. Acesta a făcut o analiză a celor întâmplate în toamna lui 2019 și a anunțat obiectivele pentru 2020. Ne bucurăm să spunem că la Juniori D, CSM Ceahlăul este prima în ierarhia județeană (link 1), având și cei mai buni marcatori ai întrecerii – Matei Găleată și Ovidiu Mahu Moisii, ambii cu câte 21 de goluri marcate (link 2).

CSM Ceahlăul: Cum a fost sezonul de toamnă pentru juniorii D ai CSM Ceahlăul?

Daniel Mahu Moisii: Sezonul de toamnă a fost unul bun pentru echipa noastră. Spre deosebire de campionatele precedente, cred că mai multe dintre adversarele noastre sunt bine pregătite. Am avut meciuri în care am arătat că am progresat și am crescut ca joc. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul județean pentru a participa la faza zonală a Campionatului Național U13. Mai sunt însă meciuri în retur și în play-off. Am fi vrut o colaborare cu LPS Piatra Neamț, dar până acum nu am ajuns la un numitor comun. Sunt discuții să aducem câțiva copii de acolo pentru a întări lotul în vederea unei participări consistente la faza zonală a întrecerii naționale.

CSM Ceahlăul: Până la începerea sezonului de primăvară ce program au juniorii D?

Daniel Mahu Moisii: Avem reunirea lotului imediat după terminarea vacanței, pregătire în localitate și apoi ne dorim participarea la un turneu. Este vorba despre o competiție care va fi în februarie la Bacău. Îmi mai doresc însă un turneu puternic până la ”zonă”, undeva în luna aprilie, ca să avem un număr mai mare de meciuri tari. Pot fi la un astfel de turneu adversari mult mai puternici decât în campionatul județean. La astea se mai adaugă alte șase meciuri în play-off cu cele mai bune adversare din Neamț la această categorie de vârstă, așa că am încredere că vom fi la nivelul dorit înainte de turneul zonal.

CSM Ceahlăul: Având în vedere situația din clasament – locul 1 cu 28 de puncte și golaveraj 68-2 – ce obiective are echipa pentru anumite meciuri, cu adversari mai slabi poate?
Daniel Mahu Moisii: Tocmai meciurile cu adversarii mai slabi parcă ne sunt mai grele. Asta pentru că acești copii nu au maturitatea necesară de a trata astfel de jocuri foarte serios. Tind tot timpul să fie mai egoiști, să marcheze după acțiuni individuale și așa ajungem să suferim la jocul colectiv. La fiecare meci însă le cer să joace bine în echipă, să țină cont de principiile noastre de joc. La fiecare patru-șase săptămâni avem o temă. De obiceile cer să pună în practică ce facem la antrenamente pentru că așa văd și ei că munca lor are rezultate. De multe ori le spun că important este să facem jocuri bune, nu să câștigăm la anumită diferență.

CSM Ceahlăul: În mod normal vor apărea acțiunile de selecție pentru naționalele mai mici ale României. Câți dintre copiii clubului pot face pasul către acel nivel?

Daniel Mahu Moisii: Deja sunt unii care atrag privirile. Avem reprezentanți de la grupa de 2006 în ”turneul speranțelor”. Știu că avem câțiva copii interesanți pentru referenții zonali și nu mă refer aici doar la domnul Toader Șteț, care oricum îi știe bine. Pentru grupa de 2007, avem și acolo speranțe și copii remarcați. Trebuie însă să lucrăm mai mult la disciplină. Sunt mai năzdrăvani. Dar totul se va rezolva în timp. Fără disciplină nu se poate face performanță. Și nu mă refer aici numai la jucătorii români.

CSM Ceahlăul: Grupa de 2006 joacă în ”județ” la juniori C …

Daniel Mahu Moisii: Este un sezon de tranziție pentru ei. Este o echipă cu medie de vârstă mai mică decât majoritatea celorlalte adversare. Avem ca obiectiv să învățăm jocul de ””11 la 11”, să implementăm un sistem de joc. Urmărim diferite detalii tehnice și tactice pentru a progresa ca grup. Ne pregătim pentru vara anului 2020, deoarece obiectivul este calificarea în Liga Elitelor U15. De asemenea, strategia pentru acest an este stabilită. Îmi doresc să facem din cele două grupe de juniori două echipe. Cu una atacăm participarea în Liga Elitelor și cu cealaltă urmează să participăm în campionatul județean. Vor trece unii de la grupa mai mică de vârstă la grupa mai mare, pentru că ne vor fi de ajutor, dar important va fi ca toți copiii să aibă un număr mare de jocuri pentru a putea acumula experiență. Ne dorim așa ceva pentru că oricare dintre acești juniori poate avea un salt important din multe puncte de vedere și trebuie să arate asta și în meciuri oficiale nu numai în antrenamente.

CSM Ceahlăul: Mulțumiri aduci pentru 2019 cui?

Daniel Mahu Moisii: Mulțumiri merg către conducere că ne oferă posibilitatea de a ne pregăti în condiții foarte bune. Nu suntem printre academiile de top să le putem oferi copiilor foarte multe, dar pentru nivelul nostru consider că stăm bine. Mulțumiri merg către părinții acestor copii, pentru că fără ajutorul lor ar fi foarte greu. Și tuturor celor care ne-au fost alături.

CSM Ceahlăul: Și ce dorințe ai pentru 2020?

Daniel Mahu Moisii: Aș zi ce că măcar un an la fel de bun ca 2019. Să nu uităm că am participat la turneul zonal pe care l-am găzduit și am pierdut finala acelui turneu. Este, după mine, o performanță să fim între primele 16 echipe ale țării la categorie de vârstă amintită într-un clasament neoficial. Poate în 2020 trecem de faza de zonă cu grupa de 2007 și să ne calificăm în Liga Elitelor U15.