Victorie importantă împotriva unui adversar valoros

CSM Ceahlăul a trecut cu bine de meciul din etapa 12 a Ligii 3, Seria 1. În meciul disputat pe 8 noiembrie la Piatra Neamț, galben-negrii au învins cu 1-0 (1-0) pe Bucovina Rădăuți. Duelul a avut parte de două reprize diferite. În prima, echipa noastră a controlat jocul și a avut de partea sa eficiența și alte câteva ocazii. În a doua, echipa noastră a ales cartea defensivei și a contraatacului, dar a suferit pe final. Bucuria de după ultimul fluier al disputei a fost însă pe măsură și CSM Ceahlăul a rămas astfel în costa liderului Aerostar Bacău.

Soarta punctelor puse în joc a fost decisă de golul marcat de fundașul Cristian Jalbă, în minutul 9. La un corner executat foarte bine de Ovidiu Toma, moldoveanul, aflat la bara a doua, s-a ridicat peste adversarul direct și a trimis mingea în plasa porții apărate de Zvoronciuc. Două minute mai târziu, Ungurianu a țintit vinclul porții lui Barna, însă a ratat ținta. Minutul 26 avea să aducă una dintre marile ratări ale meciului. CSM Ceahlăul a avut posesia pentru câteva zeci de secunde și mingea a ajuns la Petra în marginea careului mare, mijlocașul lăsându-l apoi doar cu portarul în față pe Fellrath. Atacantul francez a lovit însă mingea imprecis și a trimis-o pe lângă poartă. Stoian (28) a fost mai apoi și el aproape de gol, la o centrare din dreapta a lui Plămadă a trimis însă peste poartă din poziție foarte bună. Până la pauză, doar Ovidiu Toma (34 și 38) a mai creat pericol prin șuturile sale.

Prima jumătate a reprizei secunde a fost una în care elevii lui Ștefan Stoica și-au creat ocazii importante pe contraatac. Răzvan Pîntea (50) a plecat pe culoar din pasa lui Fellrath, a pătruns în careu și a centrat în ”gura porții” pentru Ovidiu Toma, numai că înaintea sa la minge a ajuns un fundaș advers. Au trecut alte patru minute și Fellrath, tot pe contraatac, a ajuns la finalizare din marginea careului mare, dar șutul său a fost respins de Zvoronciuc. Cum faza nu s-a terminat acolo, pentru că ai noștri au recuperat repede, Petra a avut și el șansa unui șut de la distanță, dar a tras peste poartă. Răzvan Pîntea (69) putea majora scorul la o fază rapidă de atac a cărei inițiator a fost de undeva de la mijlocul terenului, numai că șutul său, tare și cu stângul de la peste 20 de metri, a fost exact pe direcția portarului. Minutul 29 a fost cel în care Bucovina a ratat o șansă imensă de gol. După un atac nemțean finalizat greșit de ai noștri în jumătatea sucevenilor, aceștia au plecat în viteză spre butul nostru, iar Busuioc a pasat pe jos, în zona punctului cu var la Ungurianu. Decarul Rădăuțiului a șutat din prima însă mult peste poartă. Același mijlocaș a fost autorul unui șut deviat (77), din care oaspeții s-au ales doar cu un corner, pentru ca ultima fază importantă de poartă să fie în dreptul gazdelor, Raul Iliescu (90) fiind cel care a șutat din afara carelui, bine țintit, dar a prins Zvoronciuc.

CSM Ceahlăul:
Barna – Jalbă, Bourama, Andreș, Modibo, Petra, Rotaru, Toma, Pîntea, M’Barga, Fellrath. Au mai jucat: Matei, Oteliță, Iliescu, Diarra.
Antrenor: Ștefan Stoica.