CSM Ceahlăul, succes categoric cu Rădăuţi

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a reuşit o victorie foarte importantă în etapa 12 Ligii 3, Seria 1, împotriva campioanei grupei din care am făcut parte în sezonul precedent, CSM Bucovina Rădăuţi. A fost un succes conturat în repriza secundă, una foarte bună a echipei noastre, în care eficiența a fost de excepție. Scorul final, 4-1, scutește de orice comentariu la prima vedere. În prima rerpriză însă jocul nostru nu a produs ceva serios din punct de vedere ofensiv, galben-negrii având doar trei situații de poartă. Nemțanu (3, 43) și Ștefănescu (41) au fost singurii care i-au dat emoții lui Udeanu, dar nici unul nu a tras pe poartă. De partea cealaltă, Sumănariu (24) a fost primul care a modificat tabela în acest meci. A fost un corner executat de Ungurianu, iar căpitanul Bucovinei a trrimis cu capul din marginea careului mic. Tot Ungurianu (14) scăpase singur cu Barna, dar a ales o pasă spre un coleg în locul unei finalizări personale.

La pauză, antrenorii noștri au rămas câteva zeci de secunde la marginea terenului și s-au sfătuit penttru a schimba ceva. Astfel, înaintea începerii reprizei secunde, Cristi Ursu i-a lăsat locul lui Ionuț Ursu și Cătălin Ștefănescu lui Denis Botezatu. Fața jocului s-a modificat în sensul că gazdele au controlat imediat centrul terenului. Iar în minutul 51, CSM Ceahlăul a reușit egalarea. Mingea respinsă de oaspeți a fost menținută de ai noștri și jumătatea adversă, Cosmin Nemțanu a preluat și a trimis spre strânga, în spatele apărării, pentru apariția lui Răzvan Pîntea. Acesta a intrat în careu și a șutat la colțul lung pentru 1-1. Imediat, Jalbă (53) a fost la capătul unei contrări din corner de la Pîntea, numai că a trimis cu capul pe direcția lui Udeanu. Daniel Moroșanu a ajuns în situație de centrare din dreapta și a făcut-o bine pe jos pentru Adrian Șter. Maramureșeanul a preluat scurt și a șutat imparabil pentru Udeanu (2-1, minutul 58). Oaspeții au avut o lovitură liberă în minutul 77 din marginea careului mare al echipei noastre, dar Coajă a tras în zid, iar la poarta cealaltă ai noștri puteau marca prin Anton (78). Acesta a încheiat cu șut în portarul advers un contraatac pornit de la recuperarea foarte bună a lui Moldovan în jumătatea noastră. Dacă nu a înscris Anton, a făcut-o Jalbă (79, 3-1), cel care a împins mingea în poartă după o lovitură liberă la care inițial Șincu-Scripă a trimis cu capul spre poarta lui Udeanu, cel care a respins cu dificultate.

Moldovan a recuperat o minge la mijocul terenului în minutul 91, a pasat pentru Botezatu, iar acesta a trimis pe culoar pentru Pîntea. Decarul nostru a preluat, a intrat în careu și l-a executat pe Udeanu pentru 4-1.

De menționat este și că a fost prima victorie a antrenorului Gabriel Rădulescu în fața celor de la CSM Bucovina Rădăuți, după trei înfrângeri și o remiză. Săptămâna viitoare jucăm în fieful liderului, CS Dante Botoșani, la Dorohoi.