”Sunt sigur că vom învinge”

CSM Ceahlăul Piatra Neamț înfruntă CS Dante Botoșani în etapa a IV-a a Ligii 3, Seria 1, în ceea ce se anunță a fi derby-ul zilei, deși, prin prisma situației din clasament, și meciul Bucovina Rădăuți – Șomuz Fălticeni se anunță extrem de interesant.
Pentru ai noștri însă nu contează decât partida cu Dante acum. Pregătirea a decurs normal după remiza de la Rădăuți, moralul este unul la cote foarte bune, iar speranța că în tribune se vor aduna din nou mulți suporteri îi face pe jucători să simtă că vine un meci important.

Costel Ilie, antrenorul principal al CSM Ceahlăul, a anunțat că singurul absent cert pentru acest duel este Sorin Tăbăcariu. Ceilalți jucători vor fi gata de meci, unul care se anunță dificil. De la oaspeți va absenta sigur Cătălin Căinari, un atacant de 32 de ani care nu va juca fiind suspendat după eliminarea din partida precedentă.
”Întâlnim o echipă la egalitate de puncte cu noi, o formație experimentată ce are în componență jucători cu meciuri și-n Liga 1 și-n Liga 2. Aici îi pot enumera pe Andrei Dumitraș, Alexandru Ichim, Dudu Drugă, Alexandru Hărăguță, Andrei Lozneanu, Alexandru Marin. Întâlnim o echipă dificilă și care se bazează foarte mult pe faze fixe și pe unitatea grupului. Nu ne este frică de ei. Tratăm jocul ca pe unul normal de campionat și trebuie să jucăm cu aceeași determinare. Îmbucurător este pentru noi că nu am primit gol, suntem singura echipă din serie care nu a primit gol și asta înseamnă că avem o organizare bună din acest punct de vedere. Faptul că nu am primit gol este meritul întregii echipe pentru că toți atacăm și toți ne apărăm. Este un sentiment de liniște și încredere pentru viitor. Echipa a arătat siguranță, a arătat maturitate, au judecat foarte corect fazele și sper, ușor-ușor, că ne vom îmbunătăți și mai mult partea defensivă”, a declarat Costel Ilie.

Antrenorul s-a bucurat că a văzut mulți suporteri în tribună la meciul cu Hușana (scor 4-0) și are încredere că spectatorii vor fi din nou în număr mare și cu Dante Botoșani. ”Prezența suporterilor în număr atât de mare la meciul cu Hușana Huși nu ne-a creat o emoție în plus, dar ne-am bucurat de faptul că au fost oameni în tribune, pentru că i-am simțit alături de noi și au creat o atmosferă foarte frumoasă. Îi așteptăm și sâmbătă în număr cât mai mare și sper să ne ducă spre victorie. Sâmbătă, sunt sigur că vom învinge”, a mai afirmat antrenorul.

Meciul se va desfășura pe terenul central al Stadionului Municipal Ceahlăul, după ce partida cu Hușana Huși a avut loc pe ”Terenul 2”. Acest fapt îl bucură pe tehnician, cât și pe jucători, toți considerând că gazonul arată foarte bine și îi va ajuta să triumfe.

Ciprian Șincu-Scripă, fundașul stânga al CSM Ceahlăul, are amintiri frumoase din ultima partidă disputată în compania celor de la Dante Botoșani. A marcat atunci golul de 1-1 în urma unui șut din interiorul careului mare al oaspeților. Fotbalistul are încredere în potențialul echipei sale și în faptul că victoria nu ne va scăpa printre degete. ”Va fi un meci dificil contra unei echipe cu experiență, dar asta nu trebuie să ne sperie pe noi. Noi trebuie să câștigăm cele trei puncte. Dacă ar fi să compar cu ultimul adversar, nu cred că va fi mai greu, iarnoi trebuie să luăm fiecare meci în parte și să ne concentrăm pentru a nu face greșeli”, a spus jucătorul.
Crescut la juniori ca fundaș central, Ciprian Șincu-Scripă a acceptat fără probleme să joace ca și fundaș lateral încă din sezonul precedent. El este însă conștient că nu s-a familiarizat încă în totalitate cu noul post:
”Am crescut ca fundaș central, dar încerc să mă adaptez cerințelor și sper că voi face asta cât mai repede. Vreau să-mi îmbunătățesc jocul pe plan ofensiv și să îmi ajut echipa cu mai multe centrări, nu cum s-a întâmplat la Rădăuți. Ne-am simțit bine cu un număr mare de oameni în tribună, cred că și colegii mei la fel, și sperăm să vină în număr cât mai mare și sâmbătă”.