CSM Ceahlăul va juca în turul III al Cupei României

CSM Ceahlăul este una dintre echipele calificate în turul III al Cupei României la fotbal, după ce miercuri, 14 august 2019, echipa pregătită acum de Ștefan Stoica a câștigat în urma loviturilor de departajare partida disputată la CSO Viitorul Liteni. Scorul a fost 2-2 la finalul timpului regulamentar și după prelungiri, iar la ”loterie” s-au impus ai noștri, scor 4-3.

CSM Ceahlăul s-a prezentat la Liteni cu multe noutăți în primul 11. Dintre titularii din sezonul precedent s-au numărat în fieful sucevenilor doar Alex Barna, Vlad Andreș, Ovidiu Toma, R.Vasile și Pîntea. În rest, numai jucători cu puține minute pentru echipă în Liga 3, precum Moroșanu sau Matei, și jucători care au venit în această vară: Fomba Bourama (fundaș central), Keita Modibo (fundaș stânga), Franck M’Barga (mijlocaș central) și Alex Șoimu (atacant). În echipa adversă s-au numărat jucători cu mare experiență (n.n. – unul dintre ei a fost Mihai Guriță), care au evoluat cu foarte mare ambiție și care au profitat din plin de faptul că dimensiunile terenului i-a ajutat, lucru recunoscut la final de toți cei din tabăra Liteniului.

Începutul jocului a fost unul controlat în totalitate de galben-negri, care în minutul 8 au modificat prima dată tabela prin Fomba Bourama. Fundașul central a câștigat un duel aerian în careul gazdelor, la un corner executat de Toma, și a trimis în plasă. CSM Ceahlăul a continuat să controleze jocul la mijlocul terenului, a reușit prin posesie destul de bună, iar șutul lui Vlad Andreș de la aproape 20 de metri a fost respins cu greu de Bicleanu peste transversală. Șoimu (25) a avut și el o șansă bună înainte ca Franck M’Barga (29) să execute perfect o lovitură liberă de la aproape 20 de metri lateral stânga în direcția noastră de atac. Mijlocașul a trimis mingea direct în vinclu și scorul a devenit 0-2. Din acest moment, CSM Ceahlăul a cam intrat în jocul ceva mai tare impus de gazde și s-a restabilit egalitatea până la pauză. Bijec a avut două șanse importante, după care Guriță a redus din diferență. În minutul 36, la un corner, experimentatul atacant sucevean a plecat din centrul careului, a apărut la colțul scurt și a deviat de lângă Toma pentru 1-2. Minutul 43 a fost cel al egalării. La o aruncare de la margine, Modibo a scăpat un adversar din marcaj, acesta a centrat din prima și Guriță a împins balonul de lângă Bourama în plasa porții nostre (2-2).

După pauză, CSM Ceahlăul a împins jocul spre treimea adversă, dar s-a lovit de un zid. Viitorul Liteni a făcut pasul spre propriul careu, a muncit mult pentru a închide fiecare culoar spre poarta lui Bicleanu și a mai încercat de câteva ori cartea contraatacului. Pentru că lipsa relațiilor de joc este normal, CSM Ceahlăul nu a găsit drumul spre gol. Doar în repriza secundă de prelungiri Franck M’Barga (109) putea marca, din lovitură liberă, numai că mingea a lovit bara transversal.

La lovituri de departajare, gazdele au început cu o ratare (șut peste poartă), Marius Matei a marcat, la fel și portarul gazdelor, după care a ratat Toma. La 1-1, Liteniul a trecut în avantaj, Modibo a înscris, iar Barna a parat la execuția lui Solcan. A înscris apoi Andreș, lucru reușit și de un sucevean, iar Franck M’Barga a executat fără a da emoții cuiva și a adus victoria.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț va juca în turul III al Cupei României pe 28 august. Vor fi atunci jocuri între echipele calificate din turul II (30), alte formații din Liga 3 (13) care nu au evoluat până acum, dar și 11 formații din Liga 2. Vom vedea astfel unde vom evolua, pentru că și la momentul stabilirii jocurilor pentru turul III se va respecta criteriul geografic pentru împerecheri.