Calificare pe deplin meritată

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a jucat cu o cu totul altă formulă în meciul de cupă de la Rădăuți față de jocul de campionat cu CSM Reșița, dar la final galben-negrii s-au bucurat de succes. CSM Ceahlăul a învins fără emoții la Bucovina Rădăuți, scor 2-0, golurile fiind marcate de Patrick Petre după pauză în minutele 49 și 63.

Primul mitan de la Rădăuți a fost controlat în mare parte de galben-negri, care au înscris repede în minutul 4 prin Petre, numai că reușita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid. Apoi, tot ai noștri au dat ritmul partidei, iar în minutul 27, același jucător care s-a dovedit a fi vioara-ntâi a Ceahlăului, a driblat în careul oaspeților, a ajuns în situație clară de a marca, dar a șutat în palma întinsă cu disperare de Puianu. La poarta cealaltă și Boison și-a făcut datoria la ocazia lui Popovici (39), scăpat singur spre poarta noastră, iar la pauză s-a intrat cu remiză albă.

După pauză, pe un atac al gazdelor, CSM Ceahlăul a recuperat în propria jumătate, mingea a ajuns la mijlocul terenului la Ștefănescu, iar pasa precisă a acestuia i-a deschis calea lui Patrick Petre pentru o nouă finalizare. Era minutul 49 și Petre a găsit un lob spectaculos din marginea careului mare pentru 0-1. Două minute mai târziu, Boison a păstrat tabela nemodificată la cursa lui Câinari și finalizarea acestuia din interiorul careului. În minutul 53, Bucovina a mai avut o șansă importantă, la un corner la care a Boison a prins mingea pe linia porții, după ce doi dintre jucătorii echipei gazdă nu au fost în stare să o trimită în poartă din apropiere. De aici, CSM Ceahlăul a trecut la cârma partidei. Anton (55) a șutat și l-a pus în dificultate pe Puianu, iar în minutul 57 același mijlocaș lateral a tras pe lângă poartă. Agostinho (57) a avut și el momemtul său bun de a înscrie, însă a șutat tare și pe mijlocul porții la o angajare a lui Petre în careu. Minutul 63 a adus desrprinderea pentru galben-negri. Moroșanu a recuperat o minge la mijlocul terenului, a pasat repede, Anton a continuat faza pentru Petre, care a pătruns în partea dreaptă a careului advers și a șutat la colțul lung, fără speranță pentru Puianu și tabela a indicat 0-2. Până la final ambele formații au mai trecut pe lângă gol, dar Forizs (91) și, respectiv, Pintilei (94).

De remarcat că CSM Ceahlăul a ajuns la trei meciuri consecutive în care nu a primit gol. De asemenea, de remarcat a fost și debutul fundașului central Lorenzo Fonseca, un jucător din Țările de Jos care a evoluat cu încredere și care a fost util atât în jocul aerian, cât și cu mingea jos.

CSM Ceahlăul urmează a juca în play-off-ul Cupei României Betano în perioada 29-31 august. Adversarul va fi aflat în urma tragerii la sorți, iar în competiție vor intra și opt echipe din Superliga: FC Hermannstadt Sibiu, FC Botoșani, UTA Arad, Petrolul Ploiești, U Cluj Napoca, Politehnica Iași, Oțelul Galați și Dinamo București.

Bucovina Rădăuți
Puianu – Alecsandru, Zango, Pintilei, Nistor, Bejenar (Ștefan, 83), Grosu (Maftei, 62), Netbai (Abe, 83), Stroe (Hopulele, 73), Căinari (Răutu, 73), Popovici.
Antrenor: Ovidiu Murariu.

CSM Ceahlăul
Boison – Moroșanu, Fonseca, Petkov, Fărăgău (Moisii, 81), Anton, Barb (Jaquite 68), Forizs, Ștefănescu (Canea, 91), Petre (Moraru, 91), Agostinho (Ciobanu, 68).
Antrenor: Cristian Pustai.