Atitudine, ambiție, muncă, rezultat

Rezultatul partidei de la Fălticeni, Șomuz – CSM Ceahlăul, a fost 0-1 (0-1), după un joc în care elevii lui Gabriel Rădulescu au jucat cu o atitudine foarte bună. Pietrenii au intrat în teren montați, ambițioși, determinați și cu o dorință foarte mare de a dovedi că locul CSM Ceahlăul în clasament nu este în a doua jumătate, ci tocmai în trioul de sus. Primul șut pe poartă a apaținut oaspeților, Botezatu (2) dând primele emoții gazdelor. A urmat apoi o dominare teritorială pentru Șomuz, dar care în afară de faze fixe și mingi spre lateral pentru centrări nu a produs altceva. Asta și pentru că blocul defensiv pietrean a jucat aproape perfect.

Singurele momente într-adevăr periculoase la poarta noastră s-au consemnat în prima repriză. În minutul 12, Afalna a trimis mingea cu capul, după un corner, milimetric pe lângă bara din dreapta lui Chelaru. Același mijlocaș de culoare s-a aflat la finalizare și-n minutul 26, numai că șutul său din mijlocul careului pietrean a fost respins de Chelaru. În rest, gazdele au mai avut o centrare bună, dar fără adresant, și un șut periculos al lui Julei (87) din lovitură liberă, peste poartă.

Ca și faze ofensive finalizate, CSM Ceahlăul a avut șutul amintit mai sus, după care în minutul 39 a venit golul. Andreș a respins o minge aruncată spre jumătatea noastră, Agafiței a trimis apoi din prima pentru sprintul lui Marius Matrei într-o zonă liberă pe partea dreaptă a atacului pietrean. Matei a preluat, a intrat în careu și cu un șut la colțul lung l-a învins pe portarul Chindriș.

Repriza secundă a fost de luptă, între o echipă furioasă și neputincioasă și una coerentă în fiecare acțiune defensivă. Matei putea face dubla în repriza secundă când a recuperat la greșeala apărătorului Toukam, iar Barb putea face 2-0 în minutul 83, când mingea șutată din lovitură liberă a fost respinsă de portar în transversală. Mateiciuc a mai avut o șansă în primul minut de prelungiri, dar scorul a rămas 0-1.

Trebuie menționat că Gabriel Rădulescu și colegii săi s-au văzut în fața unei probleme încă dinainte de joc, fundașul lateral Dan Moroșanu acuzând dureri de la încălzire. Astfel, Moroșanu a fost înlocuit cu Keita Modibo, care se pregătea să înceapă pe banca de rezerve.

CSM Ceahlăul a început meciul în formula: Chelaru – Modibo, Cojocaru, Andreș, Șincu, R.Vasile, Copoț-Barb, M.Matei, Botezatu, Pîntea, Agafiței. Au mai intrat: Mateiciuc, Hodorogea, Song, Curpăn. Rezerve neutilizate: Cîmpianu, Anton, Iorga, Gîrniață, Moroșanu.