CSM Ceahlăul, o remiză și un succes la juniori

Echipele de Juniori A și Juniori B ale clubului nostru au disputat sâmbătă, 17 aprilie 2021, primele meciuri oficiale ale sezonului 2020-2021 în cadrul Campionatelor Naționale U19 și, respectiv, U18. Cele două formații au reușit să termite partidele programate contra echipelor similare ale LPS Piatra Neamț fără înfrângere. Ambele jocuri au avut loc pe terenul cu gazon sintetic al Stadionului Municipal Ceahlăul din Piatra Neamț, iar pentru sportivii noștri aceste partide au fost considerate în deplasare.

Duelul echipelor mari (Juniori A, U19) a început de la ora 12:00 și s-a terminat cu scorul de 1-1 (0-1). Golul echipei noastre a fost semnat de Ricardo Pitaru (25), iar adversarii au egalat în repriza secundă. De remarcat și că portarul Neculai Mereuță a apărat un penalty în prima repriză a acestui duel, la scorul de 1-0 pentru CSM Ceahlăul. Partida de Juniori B (U17) s-a încheiat cu scorul de 1-5. Pentru CSM Ceahlăul au înscris portarul Popoaia (din penalty) și jucătorii de câmp Alex Catău, autor și a trei pase de gol, Sebastian Maftei și Lucian Surdu (2).

Florin Axinia, antrenor juniori CSM Ceahlăul
”Au fost două meciuri atractive și în care s-a văzut dorința mare de a juca fotbal a acestor copii. S-a văzut că le-a lipsit jocul oficial, că le-a lipsit miza și că doar cu antrenamente nu poți crește fotbaliști. De asemenea, am văzut că lipsa de ritm de joc și de tonus pentru meciuri oficiale a dus la probleme pentru toți. I-am văzut că s-au sufocat la un moment dat, dar ușor-ușor și-au găsit ritmul și au dus partidele la bun sfârșit”.

Pentru echipele noastre urmează alte patru meciuri în campionat, în serie, până pe 22 mai.

JUNIORI A, Seria 1, Etapa 1, Rezultate
ACS Juniorul Suceava – LPS Roman 0-2
LPS Piatra Neamț – CSM Ceahlăul Piatra Neamț 1-1
LPS Suceava a stat.

JUNIORI B, Seria 1, Etapa 1, Rezultate
ACS Juniorul Suceava – LPS Roman 8-0
LPS Piatra Neamț – CSM Ceahlăul Piatra Neamț 1-5
LPS Suceava a stat.