Fundașii dreapta din CSM Ceahlăul – Dante, decisivi PENTRU SOARTA PARTIDEI

CSM Ceahlăul Piatra Neamț și CS Dante Botoșani s-au înfruntat în meciul din etapa 4 a Ligii 3, Seria 1, la Piatra Neamț, duelul fiind câștigat de oaspeți cu 1-0. A fost un joc influiențat decisiv de cei doi fundași dreapta ai celor două echipe. Al nostru, Daniel Moroșanu, a greșit și a fost eliminat în minutul 38, iar al lor, Andrei Dumitraș, a marcat golul victorie în minutul 68.

artida s-a desfășurat conform așteptărilor. CSM Ceahlăul a fost echipa care a căutat să construiască și să marcheze, în timp ce adversarul a venit la ”ciupeală”. Dante s-a așezat temeinic în propria jumătate de teren și a închis fiecare culoar spre propria poartă respingând oriunde s-a putut orice minge ajunsă în preajma careului său. De asemenea, Dante a încetinit jocul la fiecare întrerupere și a tras de timp cât a fost necesar pentru a nu da cursivitate jocului. Dacă meciul ar fi avut cursivitate, CSM Ceahlăul ar fi pus în mare dificultate defensiva adversă.

Nemțanu (2) a șutat de la distanță însă mingea a fost deviată și a ieșit primul corner al partidei, pentru ca mai apoi Merticariu (11) să scape liber în careul nostru și să șuteze alături din poziție foarte bună. CSM Ceahlăul a dat însă tonul partidei în minutele care au urmat. Ștefănescu (22) și Șincu-Scripă (29) au alte două tentative de a marca, numai că primului nu i-a ieșit preluarea perfecată care l-ar fi lăsat singur cu Hărăguță, iar al doilea a șutat puțin peste transversală după o acțiune personală. Dumitrș (30) a trimis și este ”peste” din numai câțiva metri la un corner al botoșănenilor, după care Ștefănescu (31) și Vîlea (32) au șutat pe poartă, dar de fiecare dată a prins Hărăguță balonul. Un moment chei al jocului s-a petrecut în minutul 38. Moroșanu a primit o pasă de la Barna, a greșit la preluare, a scăpat mingea de sub control și l-a lovit pe Popovici în zona feței cu piciorul. Arbitrul a decis imediat eliminarea fundașului nostru dreapta. Chiar cu om în minus, modul de desfășurare al partidei nu s-a schimbat. CSM Ceahlăul tot a încercat să fie echipa care a căutat să joace fotbal, în timp ce oaspeții nu și-au schimbat modul de abordare a jocului.

După pauză, Nemțanu (56) și Copoț-Barb (61) au șutat foarte periculos de la distanță, dar pe direcția lui Hărăguță și, respectiv, puțin peste transversală. Iar golul de 0-1 nu putea veni decât din fază fixă. Drugă a executat înalt un corner, mingea a ajuns în mijlocul careului nostru, unde Lozneanu a sărit mai bine decât Șincu-Scripă și dar a lovit mingea care se ducea în aut. Dumitraș a fost însă atent și a deviat-o cu vârful ghetei în plasă. Ultima fază importantă s-a consemnat în minutul 87. Toma l-a lăsat singur cu Hărăguță pe Moldovan, dar șutul acestuia a fost foarte slab din interiorului careului și scorul a rămas 0-1.

Pentru ai noștri urmează meciul de la Șomuz Fălticeni, programat sâmbătă, 25 septembrie 2021, de la ora 17.00.