Ștefan Stoica nu privește cu teamă meciul cu Aerostar Bacău

CSM Ceahlăul Piatra Neamț se află în fața derby-ului cu Aerostar Bacău, meci programat pe Stadionul Municipal Ceahlăul din Piatra Neamț în ziua de sâmbătă, 21 septembrie 2019. Duelul face parte din programul etapei 5 a Ligii 3, Seria 1, și va începe de la ora 17:00, urmând a fi condus de o brigadă de arbitri din Sfântu Gheorghe.

Va fi un duel contra unei echipe care în primăvară juca în Liga 2 și care a păstrat câțiva dintre jucătorii cu care a evolua în sezonul precedent în eșalonul amintit.

Ștefan Stoica, antrenor principal CSM Ceahlăul Piatra Neamț:
”Este un joc frumos. Cel puțin mie îmi place. Și jucătorilor le-am spus din prima zi și le voi spune mereu că degeaba ne antrenăm toată săptămâna dacă nu reușim să luăm cele trei puncte când vine meciul. Tot timpul meciul este ceva frumos, este o sărbătoare de care trebuie, muncind, să ne bucurăm. Va fi un joc frumos. Ei sunt neînvinși în campionat și i-am văzut de foarte multe ori. Am mai spus-o și o repet că diferența între echipe nu este așa de mare. Putem câștiga cu oricine și putem pierde cu oricine. Băieții devin tot mai puternici de la zi la zi. Încep și tinerii noștri să înțeleagă că Ceahlăul Piatra Neamț este o formație cu tradiție și care merge spre primele locuri. Trebuie să schimbăm nivelul de antrenament, de a percepe lucrurile. Trebuie să fim mai duri. Și văd zi de zi că se merge spre bine. Mă bucur de acest lucru și am spranța că mâine va fi un joc frumos, în care vom alerga după fiecare balon, vom lupta și la final am încredere că vom ieși învingători.
Ei sunt neînvinși în campionat și asta poate fi o motivație în plus pentru noi. Dar pentru noi este important că aspirăm la locurile fruntașe și, cu o victorie mâine, trecem înaintea lor. La fotbal asta este frumos. Dar este o echipă puternică, ce joacă fotbal și care are jucători cu experiență. Una peste alta cred că este la îndemâna noastră, cu un joc bun, să câștigăm. Au patru jucători buni în față care sunt periculoși. Dar consider că și noi avem în echipă băieți inteligenți, care au știința jocului, care au legat automatisme și defensive și ofensive și, sincer, nu-mi este teamă de acest meci.”

Cât îl privește pe Fomba Bourama, fundașul central drepta al echipei noastre, consideră că pe teren, nu mai contează numele adversarilor, valoarea și experiența jucătorilor adverși. ”Echipa a muncit bine în această săptămână și suntem pregătiți de a juca acest meci important contra uneia dintre echipele bune ale campionatului nostru. Nu contează că adversarul are atacanți cu experiență pentru că în teren intri să joci și să fii mai bun”, a afirmat fundașul originar din Mali.
Pentru partida cu Aerostar Bacău, conducerea tehnică a echipei noastre nu se poate baza pe serviciile lui Cosmin Rotaru. Mijlocașul a fost eliminat în partida cu Ozana Târgu Neamț pentru primirea a două cartonașe galbene, iar meciul din etapa 5 îl va privi din tribună.

Arbitri și observatori:Arbitru: Moldoveanu Cristian (Sfântu Gheorghe)Asistent: Ciuraru Roberto (Sfântu Gheorghe)Asistent: Bedohazi Gergely (Sfântu Gheorghe)Observator: Foof Ervin (Sfântu Gheorghe)Observator: Suhan Grigore (Suceava)