Juniorii au pierdut la ”11m” în fața campioanei României

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a jucat astăzi, 24 noiembrie 2021, meciul din turul II al Cupei Elitelor U19 în compania echipei AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, nimeni alta decât campioana României din 2021 la categoria de vârstă amintită și reprezentanta țării noastre în UEFA Youth League. Harghitenii au trecut în faza următoare a întrecerii, dar după un joc care a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se cunoaște câștigătoarea.

Desfășurat pe terenul cu gazon sintetic al Stadionului Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț, meciul CSM Ceahlăul – AFK Csikszereda s-a încheiat 0-0, la finalul unei dispute atractive. Ambele formații și-au văzut de joc și au căutat să marcheze încă din prima repriză. Imprecizia la finalizare sau paradele portarilor au făcut ca tabela să rămână însă neschimbată pe durata tuturor celor 90 de minute de joc. Și, conform regulamentului întrecerii, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare.

Scorul final la ”11 metri” a fost 4-5. Primul a executat Catău, a cărui șut a fost respins de portarul oaspeților, după care CSM Ceahlăul a înscris prin Anton, Ștefănescu, Pop și Lungu, în timp ce AFK Csikszereda a transformat toate cele cinci lovituri prin Csala, Bujdoso, Harangoso, Biro și Bârsan.

Partida a fost condusă de o brigadă de arbitri din Iași cu Lucian Diaconu la centru, ajutat la cele două linii de arbitrii asietenți Ionuț Melinte și Andrei Diaconu.