”Doar împreună putem reuși”

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a tras linie peste parcursul din tur, unul care nu mulțumește pe nimeni, mai ales că echipa se află în afara locurilor care asigură calificarea în play-off-ul seriei. Antrenorul Gabriel Rădulescu este convins că echipa are puterea de a ajunge în primele patru și că poate realiza un parcurs bun spre foarte bun în următoarele nouă etape. De asemenea, jucătorul Ionuț Ursu crede că CSM Ceahlăul nu mai poate face pași greșiți dacă vrea în play-off și că adversarii sunt acum cunoscuți și pot fi învinși.
Atât Gabriel Rădulescu, cât și Ionuț Ursu, au vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă despre meciul de la Suceava, duelul cu CSM Pașcani și obiectivele imediate și pe termen mediu.
Vor lipsi din tabăra noastră: Sorin Tăbăcariu – accidentat, Andrei Ghenici – suspendat și Dragoș Mucuță – contract reziliat.

Gabriel Rădulescu, antrenor principal CSM Ceahlăul, despre:
– meciul cu CSM Pașcani

”Sperăm să fie un început al returului de bun augur. Sperăm să facem un joc consistent din toate punctele de vedere pentru că vizăm. Respectăm Pașcaniul și am văzut că au avut evoluții în general bune cu joc organizat, cu joc de atac, cu multe goluri marcate. Noi ne bucurăm că am mai rezolvat din problemele de sănătate și putem să aliniem un prim unsprezece mai aproape de ceea ce ne dorim.
Eusebiu Mercaș este un jucător tehnic și cu ceva experiență la nivelul Ligii 3 și din ce am văzut a jucat ”nouă fals”. Vine bine între linii și este destul de periculos. Am încredere că blocul nostru defensiv va arăta bine și îi vom da puțin spații. Mai sunt și alții cu ceva experiență la ei, precum Albu, au câțiva jucători ”underi” cu ceva calități, dar au și slabiciuni și sper să le speculăm.
Privind spre meciul de la Suceava, de prin minutul 20 am fost în controlul jocului și am dominat, am avut posesie, am atacat periculos, dar la finalizare sau la ultima pasă am irosit momente bune. Mă bucur că echipa a căpătat încredere, joacă, își creează ocazii, dar mai avem de lucrat la finalizare. Trebuie să jucăm fotbal și cu siguranță fotbalul ne va răsplăti. Vreau maximum de puncte în următoarele trei meciuri”

– programul echipei în retur
”Contează că în retur avem cinci meciuri acasă și patru în deplasare. Toți cei care vor veni aici vor suferi foarte mult. Jucătorii au căpătat încredere și cu toții credem că putem să recuperăm din punctele pierdute. Este adevărat că depindem și de jocul rezultatelor, însă noi trebuie să luăm fiecare meci în parte, să adunăm puncte și să formăm un grup puternic așa cum ne dorim. Doar împreună putem reuși.
– lipsa de fair-play din partea Forestei
”Nu este greu să avem o atitudine bazată pe respect și să lăsăm fotbaliștii să-și facă treaba cât mai bine. Să terminăm cu urletele și atitudinea de ”gangster” arătată de unii. Am văzut lucruri, cel puțin la Suceava, care nu au ce căuta pe un teren de fotbal”
– despre despărțirea de Dragoș Mucuță
”Dragoș Mucuță are contractul reziliat de conducere. Nu-mi aparține decizia. El nu intra nici în vederile conducerii tehnice anterioare și, din păcate pentru el, nici perioada scurtă petrecută împreună nu m-a convins că poate să fie o soluție viabilă pentru jocul nostru de posesie și mai pe poartă. Are calități frumoase și îi urez succes la următoarea echipă”
– promovarea de tineri la echipa mare
”Avem tineri de perspectivă de la ”U19” care s-au pregătit alături de noi și spun eu că sunt pe un drum bun. E adevărat că nu se compară juniorii cu seniori, dar dacă vor ști să munceasă și vor fi respectuoși cu siguranță băieții cu experiență îi vor primi cu brațele deschise și îi vor ajuta să se integreze. E foarte important ca ei să arate o atitudine foarte bună când vin la seniori”

Ionuț Ursu, fundașul CSM Ceahlăul, despre:
– obiectivul pentru retur

”Am început să cunoaște bine echipele, știm ce joacă și știm cum este această serie din Moldova. Am rămas uimit cum abordează echipele jocurile, adică ”lungă și pe-a doua” și apoi se închid, nu mă așteptam la asta. Noi suntem o echipă care combină și joacă un fotbal plăcut. Dacă am avut seriozitate, determinare, atitudine în turul campionatului, în retur aceste lucruri trebuie să fie la superlativ. Trebuie să luăm puncte. Cunoaștem echipele, știm ce pot, știm ce joacă, iar asta nu ne împiedică să luăm puncte.
Nu ne mai permitem să facem pași greșiți”

– CSM Pașcani
”Este o echipă agreabilă doar dacă ne uităm în clasament. Uitându-ne la rezultatele lor vedem că sunt periculoși. Noi trebuie să stăm bine defensiv și… dăm noi goluri”
– meciul de la Suceava
”A fost un meci încrâncenat la Suceava. Au fost multe dueluri tari, din partea lor mai mult și asta nu mă bucură fiindcă trebuie să facem și noi la fel. Au început bine, dar ne-am reglat în timp, ne-am făcut jocul nostru, am avut ocazii și dacă înscriam probabil altul era rezultatul. Acesta a fost deznodământul meciului, în afară de finalul incendiar cu totul circul care s-a creat acolo. Au început foarte tare Foresta, au avut cornere multe, dar noi pregătim bine meciurile. Domnul Rădulescu ne pregătește foarte bine și eu zic că ne-am descurcat la fazele fixe, în afară de ultima fază. Se pare că nu suntem destul de maturi să gestionăm fazele așa de bine și asta ne-a costat și-n turul campionatului și astfel am pierdut foarte multe puncte. Am vorbit și cu băieții și acea remiză nu ne apasă pe umeri. Este o remușcare că am pierdut la final de meci victoria, frustrant este că am luat gol la ultima fază, dar până la urmă am luat un punct, avem două meciuri cu patru puncte și este un bilanț pozitiv”.