Când fotbalul nu te răsplătește

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a remizat pe propriul teren cu ACS Șomuz Fălticeni, scor 0-0. Este un rezultat care nu ne mulțumește, dar care putea fi altul dacă am fi primit un penalty indiscutabil în minutele de final. Este al doilea meci la rând când terminăm meciul fără să fi primit o lovitură de la 11 metri și cu un jucător eliminat, după cele întîmplate la Dante.

Ai noștri au avut posesia, au mișcat mereu dintr-o parte în alta a terenului și prin diagonale și prin joc cu mingea la picior. S-au schimbat pozițiile în teren ale jucătorilor, s-au efectuat schimbări cu darul de a produce ceva benefic jocului echipei. S-au căutat mereu soluții, dar nu a ieșit. Acestea au fost coordonatele celor 90 de minute.

Puteam deschide scorul prin Pîntea (22) la centrarea sa din lovitură liberă, numai că oaspeții au avut șansă și mingea a lovit bara. Partida s-a desfășurat în ritmul impus de oaspeți, adică scăzut. Când am mărit viteza de joc, adversarul s-a chinuit și a avut emoții la fazele la care Anton (58) și Toma (73) au centrat periculos în fața porții. Tot pe un plus de viteză a venit și șutul expediat de Pîntea (71), la care Malac a respins cu dificultate.

Nu contestăm modul de abordare al jocului din partea celor de la Șomuz Fălticeni. Sucevenii au jucat ultradefensiv cu echipa masată între linia careului de 16 metri și o linie imaginară la 30 de metri distanță de poarta proprie. Și au sperat la ceva pe contraatac. Până la urmă, cu un joc inestetic s-a câștigat Liga Campionilor și asta a rămas în statistică.