Boison Wynney de Sousa, convocare la naționala Liberiei

Portarul echipei noastre, Boison Wynney de Sousa (26 ani), este primul dintre componenții CSM Ceahlăul Piatra Neamț convocat la o națională de seniori pentru meciuri oficiale și amicale. Boison Wynney de Sousa va pleca după meciul cu CS Tunari în Liberia, acolo unde va face joncțiunea cu selecționata țării sale ce urmează să joace un meci oficial în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni.

Boison Wynneu de Sousa:
”Este o plăcere și o bucurie să fiu rechemat la naționala de fotbal a Liberiei. Consider că sunt într-o formă bună și sunt foarte bucuros să reprezint țara în meciurile care urmează”.

Partida Liberiei este contra Marocului, în deplasare, în ziua de sâmbătă, 9 septembrie 2023. Cele două naționale fac parte din Grupa K, alături de Africa de Sud și Zimbabwe. De menționat este că Zimbabwe a fost descalificată din această fază a întrecerii. După jocul cu Maroc, de la Agadir, pentru Liberia urmează un meci amical în compania selecționatei Ghanei. Partida va avea loc pe terenul ghanezilor, în orașul Accra. Boison Wynney de Sousa are patru apariții naționala Liberiei până acum.

Portarul care a venit în vara acestui an în echipa noastră a jucat până acum numai în Cupa României Betano, în partidele câștigate la Șomuz Fălticeni (scor 3-0) și Bucovina Rădăuți (scor 2-0). Cel mai probabil va evolua și-n confruntarea cu Universitatea Cluj Napoca.