”Când un lucru nu merge bine, automat trebuie să schimbi ceva”

Costel Ilie și membrii conducerii tehnice a CSM Ceahlăul Piatra Neamț se gândesc la ceva schimbări între titulari față de etapele precedente. Ultimele trei rezultate nu au putut fi trecute cu vederea în cadrul clubului nostru, iar ședințele s-au ținut lanț. Atât în vestiar, colective, cât și invididuale, dar și între conducerea clubului și conducerea tehnică.

Concluzia trasă de antrenorul Constantin Ilie după ultimele zile este următoarea:
”Venim după o partidă la Fălticeni la care nu am înregistrat rezultatul așteptat. Am făcut o partidă modestă, fără ritm, fără tonus, fără determinare, dar considerăm că a trecut și încercăm să corectăm greșelile făcute acolo. A fost o săptămână încărcată cu multe discuții în cadrul clubului, cu discuții individuale. I-am încurajat, i-am îmbărbătat și mergem împreună până la capăt pentru că am o echipă de caracter și o echipă cu jucători foarte buni. Sper că la ora jocului cu CSM Bacău să îi aduc la potențialul maxim și să câștigăm sâmbătă. Vina pentru meciul de la Fălticeni este a mea. Când un lucru nu merge bine, automat trebuie să schimbi ceva. Fiecare jucător are șansa lui și când apelez la el trebuie să-și facă datoria față de club, față de echipă și să dea 100% pentru victorii. Am o relație normală cu membrii conducerii clubului și le mulțumesc pentru susținere și pentru atmosferă. Avem o relație foarte bună. Au fost corecți cu tot ce înseamnă salarii, prime de joc. Noi nu avem nemulțumiri față de conducere, noi suntem datori”.

Antrenorul se bucură că accidentații de până acum, Cristian Jalbă și Sorin Tăbăcariu, au revenit la programul normal al echipei și sâmbătă chiar ar putea evolua. De asemenea, nici situația lui Ionuț Ursu, accidentat la Fălticeni, nu este extrem de îngrijorătoare, el având șanse chiar să înceapă ca titular.

Cât privește adversarul, CSM Bacău nu este chiar o necunoscută pentru antrenorii noștri. S-au cules informații, s-au vizionat înregistrări de la jocurile adversarilor, iar concluzia este că victoria ne este la îndemână.
”Cu excepția meciurilor cu Huși și Miroslava, în care nu au înscris, în celelalte au marcat. Chioar dacă au pierdut, au pierdut greu. Este o echipă nou alcătuită, cu jucători tineri, rapizi și cu capacitate bună de efort. Este o echipă imprevizibilă și care nu are ce pierde până la urmă. Lipsa presiunii celor de la Bacău face din ei o echipă periculoasă. Repet, ei nu au nimic de pierdut. Cei care au de pierdut în urma acestui meci nu suntem decât noi și nu ne mai permitem pași greșiți. Deja am avem două eșecuri, iar dacă te bați la promovare trebuie să ai o linie dreaptă numai cu victorii”, a precizat Costel Ilie.

Tehnicianul a atras atenția asupra faptului că echipa a ajuns să încaseze foarte multe cartonașe galbene, lucru care se dorește a fi evitat de acum înainte pentru a nu apărea susprndări de pe urma ”avertismentelor”. Cât despre obiectiv, Ilie a afirmat:
”E prematur de vorbit despre ratarea unui obiectiv acum. Un parcurs foarte bun al nostru poate răsturna clasamentul în favoarea noastră în patru-cinci etape. Nu este o situație disperată, dar este una îngrijorătoare, care trebuie să ne dea de gândit. Trebuie să ne revenim foarte repede și sâmbătă să luăm cele trei puncte”.