Ratări numeroase la Vaslui

 

           Cosmin Nemțanu s-a aflat în centrul atenției în partida de la Vaslui pe care CSM Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat-o la egalitate cu Sporting Juniorul din localitate. Meciul s-a terminat 0-0, deși atacantul titularizat de Florentin Petre a avut patru ocazii clare. Și nu au fost singurele ale formației noastre.

 

           Prima s-a consemnat în minutul 10, când, lăsat singur cu portarul de Pîntea, Nemțanu a ales să finalizeze cu un lob din poziție excelentă, iar mingea s-a dus mult peste poartă. Trei minute mai târziu, același jucător a scăpat cu mingea în careul gazdelor și a fost blocat de un apărător deși avea șansa unei pase sau a unui șut direct. După alte trei minute, șeptarul nostru a apărut perfect la o centrare expediată de Pînta din corner, dar portarul vasluian a respins cu dificultate de pe linia porții. Până la pauză doar Pîntea a mai apărut la finalizare, fără succes însă.

          După pauză, CSM Ceahlăul a avut ceva mai multe emoții în propria jumătate, iar la un contraatac a rămas în inferioritate numerică. Ionuț Ursu l-a faultat în postură de ultim apărător pe June, iar arbitrul a dictat ”eliminare” (70). Codreanu a semnat apoi cea mai periculoasă șansă de gol a gazdelor, din lovitură liberă, mingea ducându-se însă puțin peste poartă. Dacă înainte de eliminarea lui Ursu, Nemțanu a mai irosit o șansă bună, după eliminare CSM Ceahlăul și-a mai creat trei ocazii bune. Anton a lutat din afara careului puțin peste poartă, Nemțanu a șutat din lovitură liberă, iar o deviere i-a dat mari bătăi de cap lui Dohotariu, iar Ichim a fost la capătul unei centrări din corner, dar fundașii vasluieni s-au descurat până la urmă după de portarul gazdelor fusese ”bătut”.

 

          Pentru echipa noastră urmează meciul de pe propriul teren cu Foresta Suceava, sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 15:00. Cert este că numai dacă nu pierdem păstrăm șanse de calificare, calculele fiind însă numeroase în acest sens. Se poate ajunge ca CSM Ceahlăul să se califice în play-off de pe locul 3, așa cum se poate să pierdem locul în prima grupă valorică a seriei și cu o victorie.

 

align=”center”]

[/row]