Gabriel Rădulescu și Andrei Mateiciuc, referiri la meciul cu Șomuz

CSM Ceahlăul Piatra Neamț înfruntă ACS Șomuz Făltceni în etapa 15 a Ligii 3, Seria 1, într-un duel extrem de importante pentru ambele formații. Așa cum a precizat și jucătorul nostru, Andrei Mateiciuc, se anunță un meci de ”care pe care”, deoarece învingătoarea are șanse în continuare destul de mari de a mai prinde un loc la barajul de promovare în Liga 2.

Antrenorul echipei noastre, Gabriel Rădulescu, este însă convins că eșecul de la Rădăuți a fost uitat și că toți cei care vor intra sâmbătă încă din minutul 1 sau pe parcurs vor pune umărul la înregistrarea unui nou succes de către CSM Ceahlăul.

Gabriel Rădulescu, despre:
– meciul cu Șomuz Fălticeni…
”Este un joc în care întâlnim o echipă solidă, o echipă în formă, dar suntem pregătiți să abordăm jocul la victorie. Chiar dacă avem câțiva jucători suspendați, am încredere că cei care vor intra în primul unspresprezece vor da ce au mai bun pentru echipă și șansele noastre de a câștiga sunt la fel de mari. Am reușit să trecem peste dezamăgirea pricinuită de înfrângerea de la Rădăuți. Nu a fost simplu, tinerii noștri jucători au acuzat din plin acest eșec, dar în momentul de față suntem pregătiți și dornici de a face o partidă mare sâmbătă.
A fost rezultat surprinzător la Fălticeni săptămâna trecută, și ca scor. Știm că este o echipă tenace, bine pregătită și bine organizată din punct de vedere tactic, probabil că vin la victorie având un moral bun. Noi jucăm acasă,a vem o echipă care pasează bine, terenul se află în condiții bune acum și spun eu că vom face totul să câștigăm sâmbătă.
Șomuz a avut o campanie de achiziții interesantă în pauza competițională. Știm că este o echipă ambițioasă la care au venit trei jucători peste nivelul mediu al echipei din tur și ne poate pune probleme. Noi vom pregăti foarte bine jocul și sper ca tinerii noștri băieți să intre foarte motivați, înțelegând momentul în care suntem, și îmi doresc foarte mult victoria sâmbătă.”

– meciul de la Rădăuți…
„Referitor la jocul cu Bucovina Rădăuți, este un eșec ce ne doare, dar viața merge înainte și, din fericire, mai avem încă patru partide care ne pot duce la baraj dacă toate vor fi câștigate.
Nu am jucat în plan ofensiv așa cum ne-am dorit, cu mare greutate ne-am adaptat la starea terenului, dar au fost șiu probleme de arbitraj care au influențat rezultatul final. Una peste alta, nu avem ce face și trebuie să ne motivăm din nou și să câștigăm sâmbătă.
Cel puțin jumătate din cartonașele galbene au fost date foarte foarte ușor, neașteptat de ușor. A fost fault la Barb înaintea loviturii libere din care s-a deschis scorul, probabil că domn ul arbutru, în spiritul jocului, mai bărbătesc, a lăsat jocul să continue însă a acordat o lovitură liberă inexistentă la un presupus henț. Aproape toată lumea a spus despre acea fază că nu a fost henț, pentru că distanța a fost foarte mică, jucătorul nostru a avut mână lipită de corp.
Am primit gol însă din fază fixă chiar înainte de pauză, ceea ce a fost foarte frustrant. Am revenit cu greu după pauză, am avut câteva oportunități, chiar și o ocazie foarte mare, am presat pe finalul partidei, însă nu am reușit să scoatem un egal care era un rezultat foarte mult pentru noi.”

Andrei Mateiciuc, despre:
– meciul cu Șomuz Fălticeni…
”Am jucat și la Șomuz Fălticeni, cunosc mare parte din lot, cunosc foarte bine antrenorul, unul care merge doar la victorie. Au jucătoiri de calitate, deși le-a plecat un jucător de bază (n.n. – Christ Afalna la Unirea Slobozia, în Liga 2) la nivel superior, eu cred că ei vin aici la victorie. Noi suntem concentrați, bine pregătiți și așteptăm meciul de sâmbătă pentru a face o figură frumoasă și pentru a câștiga.
Având în vedere clasamentul seriei noastre, cu ei la un punct în urma Ceahlăului, meciul de sâmbătă este ”care pe care”. Dacă noi câștigăm rămânem în cărți pentru calificarea la baraj, dacă ei câștigă, e aceeași situație. Noi intrăm în teren pentru victorie pentru că avem șanse de a prinde un loc la baraj.”