CLUBUL NOSTRU

Istoria fotbalului din Piatra Neamț începe în 1919, an în care un grup de profesori și elevi ai prestigiosului liceu Petru Rareș din oraș (activ și astăzi) fondează Ceahlăul Piatra Neamț, club care își ia numele din cel mai înalt munte al județului.

De-a lungul timpului, datorită numeroaselor grupuri care se împlică în dezvoltarea echipei, clubul își schimbă numele în ”Progresul”, ”Recolta”, ”Celuloza”, ”Relonul” sau chiar CS Piatra Neamț, revenind la titulatura Ceahlăul abia în 1961, la doar 2 ani după prima înregistrare a unei participări într-o competiție națională (Divizia C – 1958-1959)

Promovarea în Divizia A apare în 1993, primul din cei 11 ani consecutivi în care echipa noastră nu mai părăsește prima scenă a fotbalului românesc.

Fără doar și poate, vârful de performanță apare în anul 1999, sezon în care echipa termină pe locul 4 al primei divizii și aduce la Piatra Neamț faimoasa Juventus Torino, ieșind neînvinsă dintr-o dublă manșă (1-1 acasă / 0-0 în deplasare).

PROIECT

După desființarea din 2015, echipa locală de fotbal a pornit de la capăt, de data aceasta cu mai multă experiență, punându-și bazele în stadionul lăsat moștenire de generațiile trecute.

Noua titulatură este Clubul Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamț (CSM Ceahlăul Piatra Neamț), iar cu ajutorul autorităților (Primăria Piatra Neamț / Consiliul Județean Neamț) și a câtorva parteneri locali de tradiție (Moldocor / Rifil / Central Plaza Hotel), noul proiect își propune să readucă publicul petrean la stadion, reconstruind echipa în jurul propriei pepiniere de copii și juniori.

Actualmente, CSM Ceahlăul are 8 echipe. Una activează în Liga 2, una în Liga 4, cinci sunt de juniori și una de fotbal feminin.

Cel mai important partener al nostru în prezent este firma SC Comes SA, sponsor alături de care am trăit bucuria revenirii în Liga 2 în vara anului 2023. Prima jumătate a anului 2023 a fost una fantastică. Ne-am calificat în play-off-ul Ligii 3, Seria 1, de pe locul 4, după care, până la momentul la care nu a existat certitudinea calificării în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, echipa nu a mai pierdut nici un meci. Am eliminat în semifinale echipa câștigătoare a Seriei 2, Metalul Buzău (0-0 acasă și 2-1 în deplasare), după care, în finală, am jucat turul pe terenului echipei Foresta Suceava, care câștigase aproape fără emoții Seria 1. S-a terminat 0-0 la Suceava, iar la retur, la Piatra Neamț, cu aproape 12.000 de suporteri în tribune am învins cu 2-0 și am reușit o promovare pe deplin meritatăși care a avut darul de a readuce Piatra Neamț în atenția tuturor iubitorulor de fotbal din România.

Acum, CSM Ceahlăul evoluează în Liga 2 și are un parcurs apreciat. Totuși, visul cel mai mare rămâne accederea în elita fotbalului românesc.