ISTORIE

Istoria fotbalului din Piatra Neamț începe în 1919, an în care un grup de profesori și elevi ai prestigiosului liceu Petru Rareș din oraș (activ și astăzi) fondează Ceahlăul Piatra Neamț, club care își ia numele din cel mai înalt munte al județului. De-a lungul timpului, datorită numeroaselor grupuri care se împlică în dezvoltarea echipei, clubul își schimbă numele în ”Progresul”, ”Recolta”, ”Celuloza”, ”Relonul” sau chiar CS Piatra Neamț, revenind la titulatura Ceahlăul abia în 1961, la doar 2 ani după prima înregistrare a unei participări într-o competiție națională (Divizia C – 1958-1959)

Promovarea în Divizia A apare în 1993, primul din cei 11 ani consecutivi în care echipa noastră nu mai părăsește prima scenă a fotbalului românesc.

Fără doar și poate, vârful de performanță apare în anul 1999, sezon în care echipa termină pe locul 4 al primei divizii și aduce la Piatra Neamț faimoasa Juventus Torino, ieșind neînvinsă dintr-o dublă manșă (1-1 acasă / 0-0 în deplasare).

PROIECT

După desființarea din 2015, echipa locală de fotbal a pornit de la capăt, de data aceasta cu mai multă experiență, punându-și bazele în stadionul lăsat moștenire de generațiile trecute.

Noua titulatură este Clubul Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamț (CSM Ceahlăul Piatra Neamț), iar cu ajutorul autorităților (Primăria Piatra Neamț / Consiliul Județean Neamț) și a câtorva parteneri locali de tradiție (Moldocor / Rifil / Central Plaza Hotel), noul proiect își propune să readucă publicul petrean la stadion, reconstruind echipa în jurul propriei pepiniere de copii și juniori.

Actualmente, Ceahlăul are 4 echipe dintre care 3 de juniori (A, B, C) și o echipă de seniori (Liga 3) a cărei obiectiv este promovarea în Liga 2.

Cel mai important partener al nostru în prezent este firma SC Comes SA, sponsor alături de care vrem să trăim bucuria revenirii în elita fotbalului românesc. Ne dorim promovarea în Liga 2 cât mai repede posibil, poate chiar în vara anului 2022, iar apoi, după numai un sezon, să ajungem între echipele de Liga 1.

În timp, cu multă răbdare, muncă, susținere și atenție la detalii, echipa noastră are toate premisele să ne reprezinte la nivel național și internațional etalând jucători de calitate crescuți la poalele muntelui ce-i poartă numele.

SUSTENABILITATE ȘI STRATEGII

Responsabilitate socială