Senzație de neîmplinire după remiza de la Rădăuți

CSM Ceahlăul Piatra Neamț își menține poziția de lider al clasamentului Ligii 3, Seria 1, după etapa a III-a în care ai noștri au remizat, 0-0, pe terenul celor de la Bucovina Rădăuți. Cu șapte puncte și golaveraj 6-0, galben-negrii, vor disputa și meciul următor din postura de lider al grupei.

La ieșirea de pe teren și tot drumul până acasă s-a simțit însă o stare de neîmplinire în rândul jucătorilor și antrenorilor noștri. Asta pentru că dacă în prima repriză numărul șanselor de gol a fost sensibil egal, în repriza secundă doar CSM Ceahlăul a ajuns în situația de a marca. Și ar fi fost meritat măcar un gol la Rădăuți pentru ai noștri.

Prima repriză a început cu ocazia mare a lui Plămadă (4), care a șutat din mijlocul careului pentru o paradă de zile mari a lui Barna. La poarta cealaltă, Șincu-Scripă și Copoț-Barb au trecut pe lângă deschiderea scorului, dar Barna (8) a salvat din nou la un alt șut al aceluiași Plămadă din careul nostru. În minutul 11, CSM Ceahlăul a cerut validarea unui gol în urma unei lovituri de cap expediate de Botezatu la care portarul Butnariu ar fi scos mingea de după linia porții. Cum însă arbitrul asistent era poziționat foarte bine, rămâne să acceptăm decizia sa de a lăsa jocul să continue. Minutul 20 a fost al unei duble ratări pentru ai noștri. Nemțanu a șutat în transversală de la distanță, mingea a rămas în careul sucevenilor, dar șutul lui Botezatu a fost deviat în corner. Ungurianu (22) a tras peste poartă de la distanță, iar Șter (26) a irosit șansa de a marca în al treilea meci la rând pentru CSM Ceahlăul. A scăpat singur spre poarta gazdelor și din interiorul careului a tras tare și pe direcția portarului, care, cu un reflex uimitor, a respins în corner. Barna (31) a avut ceva emoții la o minge trimisă din lovitură liberă în careul său și care a lovit pământul după care se îndrepta spre vinclu, ca și la șutul lui Ungurianu (35) în plasa laterală. Repriza s-a încheiat după lte două ocazii peitrene. Nemțanu (37) a scăpat spre poarta adversă, dar în momentul șutului a fost blocat de un fundaș bucovinean, pentru ca mai apoi Botezatu (42) să șuteze puțin peste transversală.

După pauză doar CSM Ceahlăul și-a creat ocazii. Ștefănescu (52) a ajuns târziu la o minge trimisă spre propriul portar de fundașii gazdelor, iar Copoț-Barb (67) a șutat din lovitură liberă de la aproape 28 de metri pe direcția lui Butnariu. Ștefănescu (71) a irosit însă o șansă imensă, când a lovit prost mingea din numai câțiva metri la o centrare din dreapta, după care arbitrul de centru nu a acordat lovitură de la 11 metri pentru un fault în careu asupra lui Șter (72). Totuși a făcut asta în urma duelului din suprafața de pedeapsă dintre Ștefănescu (86) și Forizs, însă nici de la punctul cu var nu am înscris fiindcă Mucuță (89) a trimis balonul pe lângă poartă.

Pentru echipa noastră urmează meciul de pe teren propriu cu Dante Botoșani în ziua de sâmbătă, 18 septembrie 2021, de la ora 17.00. Meciul se va disputa pe terenul central al Stadionului Municipal Ceahlăul.