Final de ”foc” în remiza de la Suceava

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat neînvinsă de la Suceava, acolo unde a încheiat turul Ligii 3, Seria 1, într-un meci disputat cu Foresta. Scorul final a fost 1-1 (0-0), dar dacă meciul a fost unul echilibrat și plăcut ochiului, ambele echipe etalând un fotbal apreciabil, finalul a fost de pus în cutiuța cu amintiri urâte. Asta și pentru că am fost egalați la ultima fază, dar mai ales pentru incidentele consemnate, unele care nu au de a face cu fair-play-ul. La acestea nu vom face însă referire pentru că fac parte din ”umbra” sportului.

Cele mai importante evenimente au fost în prelungiri. În minutul 90+2, CSM Ceahlăul a primit un penalty pentru un fault al portarului sucevean care l-a lovit cu genunchiul în spate pe Anton. A transformat Cristian Jalbă, fundașul trecându-și astfel în cont primul gol al său în campionat pentru CSM Ceahlăul. A fost, de asemenea, primul penalty tranformat în gol de ai noștri în acest sezon, după cele irosite de Dragoș Mucuță la Rădăuți (la 0-0, în minutul 89) și de Cătălin Ștefănescu, acasă cu CSM Bacău (la 0-0, în minutul 22).
După repunerea mingii în joc, Foresta s-a aruncat spre treimea noastră și a scos un corner. S-a executat, iar Karime Makongo a punctat după o reluare din apropiere, pentru ca imediat după înscrierea golului egalizator să se fluiere și finalul partidei.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care, în prima jumătate de oră, prin Martin, în trei rînduri, și printr-un contraatac, au avut șansele lor de gol. De partea cealaltă, ai noștri au început seria ocaziilor după minutul 20, șut bun trimis de Botezatu deviat în corner, și-au tot avut și în repriza a doua. Lipsa eficienței în fața porții a dus însă la consemnarea egalului fără goluri până în prelungiri. Dacă prima repriză a fost una echilibrată, în cea de a doua ai noștri au condus ostilitățile, iar ocaziile mari au fost irosite de Pîntea și Șter, ambii ratând din situații singur cu portarul. Au mai apărut la finalizare însă și Ștefănescu, dar și Nemțanu.

Partea bună a lucrurilor este că prin joc s-au confirmat evoluțiile din meciurile cu Miroslava și Vaslui, că echipa a prins încredere că poate mai mult și că avem șansa cu CSM Pașcani la o victorie concludentă care să consolideze lucrurile bune întâmplate până acum.