Insucces la Focșani

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a pierdut primul meci în campionatul Ligii 3, Seria I, în deplasare la CSM Focșani. Scorul final al duelului a fost 2-1 (2-1), după golurile marcate de Ștefan Lupu (19, p) și Ștefan Burghiu (31), pentru gazde, și, respective, Arsene Luboya (28), pentru oaspeți.

Duelul a fost unul echilibrat în mare parte, dar cu destul de puține faze de poartă care să producă reale emoții ambelor tabere. De fapt, ambii antrenori (n.n. – Marius Bratu și Ștefan Stoica) au acuzat la finalul partidei faptul că jocurile de cupă de la mijlocul săptămânii au afectat potențilul fizic al elevilor lor. Ultimele aproximativ 25 de minute însă au fost cu CSM Ceahlăul jucând ceva mai mult în jumătatea adversă și având parte de mai multe cornere și lovituri libere din preajma careului echipei vrâncene.

Prima mare ocazie a disputei s-a consemnat în minutul 9, când la o centrare din stânga, mingea a ajuns la numai 3-4 metri de poarta noastră la Ștefan Lupu, dar Alexandru Barna a plonjat eficient la picioarele acestuia și s-a opus deschiderii scorului. La celălalt but, Yoann Fellrath (12) a avut prima ocazie importantă, însă șutul la firul ierbii a fost îndeajuns de aproape de portarul Apenciucesei, care a parat. Un minut mai târziu, ai noștri au ”lucrat” bine un contraatac, numai că centrarea lui Luboya a fost respinsă în corner de un adversar din fața lui Fellrath foarte bine plasat în ”gura porții” pentru finalizare.

Scorul s-a deschis din penalty. Predoiu a pătruns prea ușor în careul nostru, a centrat, Iliescu s-a izbit de Pădineanu și arbitrul a decis lovitură de pedeapsă. Ștefan Lupu a tras în stânga lui Barna și scorul a devenit 1-0. Asta pentru numai 8 minute, pentru că Arsene Luboya (28) a finalizat fericit o fază colectivă de atac a echipei noastre și a restabilit egalitatea. Trei minute mai târziu, Barna a scos în corner o mingea venită sub transversală din lovitură liberă (n.n. executant Cl.Mihai), dar nu a mai avut ce face la ”capul” din câțiva metri al lui Ștefan Burghiu (31). Până la pauză Yoann Fellrath și-a mai trecut în cont o ratare (45) la o fază la care a șutat din interiorul careului pe lângă poartă.

După pauză jocul nu a produs faze spectaculoase, ci mai mult o luptă surdă la mijlocul terenului. Și totuși, Barna (49) a intervenit bine la o centrare din stânga atacului focșănean, pentru ca în prelungiri, la o lovitură liberă, mingea să ajungă la Cristi Jalbă (93) în marginea careului de șase metri advers. Șutul acestuia a fost însă pe direcția portarului gazdelor, care au scăpat astfel cu fața curată.

CSM Ceahlăul:
Alex Barna – Andrei Miclean, Fomba Bourama, Vlad Andreș, Keita Modibo, Raul Iliescu, Arsene Luboya, Ovidiu Toma, Frank M’Barga, Vasile Petra, Yoann Fellrath. Rezerve utilizate: Cosmin Rotaru, Marius Matei, Cristi Jalbă, Alexei Șoimu. Rezerve neutilizate: Răzvan Pintea, Robert Vasile, Marius Chelaru. Antrenor: Ștefan Stoica.