Remiză alba la Șomuz

Ștefan Stoica atenționa pe toată lumea înaintea acestui meci că Șomuz Fălticeni este un adversar incomod. Antrenorul celor de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț a avut dreptate, iar echipa noastră nu a reușit să marcheze în poarta gazdelor la finalul unui meci echilibrat mult de starea terenului și vreme. Rezultatul final a fost astfel 0-0, după un meci în care pietrenii au avut posesia și au fost echipa care a căutat să aducă pericol la poarta sucevenilor.

Starea terenului a ajutat mult echipa gazdă care, nefiind nevoită să se apere având în față o echipă care construiește în viteză, s-a așezat pe două linii în fața propriului careu. Aglomerând zona central, Șomuzul a respins astfel mingile aruncate de ai noștri spre careul lor. Chiar și așa, prima ocazie a meciului s-a trecut în dreptul lui Fellrath (16), atacantul Ceahlăului, cu o lovitură de cap, netrimițînd însă balonul cu forță spre poarta Șomuzului.

Opt minute mai târziu, Chisăliță a centrat din dreapta stânga atacului sucevean, iar Priboi a ratat de puțin întâlnirea cu balonul într-o situație foarte bună de a înscrie.
Până la pauză doar CSM Ceahlăul a mai avut șanse de gol. Arsene Luboya și Cristian Jalbă, ambii în minutul 44, au irosit șanse bune în urma unor cornere ale echipei noastre. Primul a trimis însă cu capul pe direcția portarului și acesta a respins greu, iar al doilea a tras, dintr-un unghi mic ce-I drept, în plasa laterală.

După pauză, primii care au fost periculoși au fost fălticenenii. Chisăliță a urcat cu mingea la picior în banda stângă a gazdelor și a centrat bine pentru Mateiciuc, dar au intervenit fundașii noștri și au respins. În minutul 59, nou-intratul Franck M’Barga a executat bine o lovitură liberă, dar fără forță și portarul Pascal a prins în doi timpi. Trei minute mai târziu, Fellrath a avut o ocazie bună, după o pătrundere în careu și un șut la colțul lung cu piciorul stâng, numai că mingea a trecut pe lângă țintă. Pericolul s-a mutat la poarta noastră în minutele 73 și 74. Chisăliță a executat o lovitură liberă și mingea atinsă de un apărător nemțean i-a dat emoții lui Barna, iar din cornerul rezultat, Zamă a trimis cu capul peste transversală. Franck M’Barga (78) putea aduce bucuria în tabăra galben-negrilor, numai că șutul său din lovitură liberă a nimerit doar bara transversală. S-a terminat 0-0 și pentru echipa noastră urmează meciul cu Bucovina Rădăuți, programat vineri, 8 noiembrie 2019, de la ora 14:00, pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț.

CSM Ceahlăul:
Barna – Jalbă, Bourama, Andreș, Modibo, Rotaru, Petra, Toma, Miclean, Luboya, Fellrath. Au mai jucat: M’Barga, R.Vasile, Diarra.
Antrenor: Ștefan Stoica.