”Promovarea este un obiectiv realizabil și îndrăzneț”

Costel Ilie, antrenorul principal al CSM Ceahlăul Piatra Neamț, a acordat un scurt interviu la reunirea lotului din data de 5 iulie 2021, iar mai jos puteți citi păririle sale la început de drum.

Reporter: Cum este să muncești din nou acasă?
Costel Ilie: Toate lucrurile sunt pozitive: sunt acasă, încep o nouă provocare, am întâlnit oameni care sunt efectiv atașați de acest club și implicați în acest proiect.

Reporter: Va fi mai greu cu toate noutățile?
Costel Ilie: Echipa noastră a suferit modificări. Au plecat unii, au venit alții și mai suntem în discuții cu doi-trei jucători. Sperăm să fie bine din acest punct de vedere.

Reporter: Este o nouă provocare pentru tine și ținând cont de obiectivul îndrăzneț al echipei…
Costel Ilie: Promovarea este un obiectiv realizabil și îndrăzneț. Va fi o luptă destul de dură pentru că și celelalte echipe din seria noastră s-au întărit. Nu-mi este teamă pentru că am jucători de valoare, cu experiență și cel mai mult mă bucură faptul că jucătorii de la categoria ”under” sunt de valoare apropiată cu seniorii.

Reporter: Cum ai caracteriza lotul în momentul de față?
Costel Ilie: Avem un lot echilibrat, un mixt de tinerețe și experiență. Sperăm să îi integrăm cât mai repede pe noii veniți, iar aceștia să își aducă aportul la realizarea obiectivului.

Reporter: Care dintre adversare mai începe pregătirea atât de repede?
Costel Ilie: Din informațiile mele, cam toate au început. Și Vasluiul, și Hușana, și Dante. Nu știu situația Forestei. Dar nu mă interesează ce fac celelalte competitoare, pentru că cel mai important este ce fac eu la echipă și lotul pe care îl gestionez.

Reporter: Care va fi programul echipei?
Costel Ilie: Vom face antrenamente pe plan local pentru readapatarea la efort și pentru aducerea tuturor jucătorilor la un nivel optim din punct de vedere fizic. Vom intra în cantonament din data de 26 iulie tot pe plan local pentru că dispunem de condiții foarte bune și vom avea și câteva meciuri amicale. Și apoi vom aștepta să vedem când jucăm primul meci oficial al sezonului, în campionat sau în Cupa României.

Reporter: O opinie despre sistemul competițional al Ligii 3…
Costel Ilie: Eu consider că este un sistem bine gândit pentru că dă posibilitatea tuturor jucătorilor, și celor tineri și celor cu experiență, să aibă mult mai multe ”meciuri în picioare”. Important este însă să prindem noi play-off-ul, acesta fiind obiectivul principal pentru început, așa că luăm totul pas cu pas. Trebuie să fiu foarte atent cu ce punctaj mergem în play-off, pentru că nu se înjumătățesc punctele și rămânem cu cele câștigate în sezonul regulat. Trebuie să fim în primele trei locuri, dar aproape de ceilalți, sau dacă putem să ne detașăm și să ținem ritmul, va fi foarte bine.

Reporter: Cam care ar fi cei mai tari adversari din serie?
Costel Ilie: Dante Botoșani a adus jucători cu experiență, Hușana Huși a transferat mai mulți jucători de la Miroslava, nu știu situația Sucevei, nu știu situația Vasluiului, dar important este ce facem noi.

Reporter: Vor mai veni jucători?
Costel Ilie: După această primă săptămână de antrenamente care vor mai rămâne, care vor mai pleca pentru că nu vreau să-mi bat joc de nici un sportiv. Atât timp cât am dublură pe posturi și îmi apare undeva un al treilea jucător nu are rost să-l țin pentru că e foarte greu să joace și prefer să-l dau împrumut, să aibă minute. Nu m-am hotărât asupra lotului. Vor mai veni doi-trei jucători, dar lotul va avea un număr de maxim 25 de fotbaliști, dintre care trei portari.