REMIZĂ DUPĂ UN MECI ECHILIBRAT

Partida dintre CSM Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Focșani s-a încheiat cu remiză, 1-1 (0-1), după o înfruntare în care ambele formații au încercat să arate ceea ce au mai bun. Înfluențate de starea proastă a terenului, gazdele au fost nevoite să apeleze la mai multe atingeri de balon, astfel încât cursivitatea atacurilor a avut de suferit. Chiar și așa, CSM Ceahlăul a fost echipa care a jucat mai legat atunci când a avut posesia. Vrâncenii au avut un singur șut serios pe poarta lui Barna, cel din care au și marcat.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu joc mai mult în zona mediană și spre butul oaspeților. Ceahlăul a căutat să desfacă apărarea rivalilor, a dus mingea în treimea lor, adesea și în careu, numai că a lipsit inspirația la ultima pasă și chiar la finalizare. De partea cealaltă, Focșaniul, când a avut mingea, a apelat la cartea contraatacului. Copoț-Barb (3) i-a dat primele emoții lui Dogaru, care a prins în doi timpi la șutul de la distanță al optarului pietrean. Lupu (15) a avut o execuție ciudată la un șut din afara careului și mingea deviată a lovit încheietura barelor în stânga lui Barna. O bună fază de atac, purtat pe dreapta și mutat pe stânga a adus mingea la Copoț-Barb (32), care din zonă centrală, în afara careului, a șutat pe poartă, dar nu bine plasat și a prins Dogaru. Când toți se pregăteau de pauză, CSM Focșani a avut o lovitură liberă respinsă de galben-negri în fața propriului careu, iar de pe aproape 30 de metri Pădineanu a prins un șut de zile mari la vinclu, Barna a atins mingea însă scorul a devenit 0-1.

Prima fază importantă după pauză a fost eliminarea lui Marius Rusu. Andreș a bâlbâit o minge la mijlocul terenului, a pasat înapoi la Rusu, dar fără forță, iar Pasăre a ajuns primul la balon. A trimis pe lângă fundașul nostru central și acesta din urmă a faultat. Considerând că Rusu a fost în postură de ultim apărător, arbitrul Nicolae Breoi (București) a decis eliminarea jucătorului pietrean. Cu un om în minus, Rădulescu și colegii săi au decis retragerea lui Cosmin Rotaru în linia defensivă și, mizând pe capacitatea acestuia de efort, au cerut căpitanului să și urce atunci când jocul îi permitea.

Egalarea putea veni repede, la pătrunderea în careu a lui Pîntea (59) pe lângă fundașul dreapta și șutul la vinclu la colțul scurt, numai că și Dogaru a avut o paradă eficientă. Patru minute mai târziu, Țapu putea egala și el. A primit mingea în careu, s-a întors cu fața la poartă și a șutat peste transversală spre supărarea tuturor celor din tabăra sa. Iar în minutul 78 a fost cea mai controversată fază a meciului. Robert Vasile a urmărit o minge ce se ducea spre Dogaru, atacantul pietrean și portarul vrâncean au lovit mingea cam în același timp, balonul a sărit în poarta oaspeților, iar aici totul a rămas la latitudinea arbitrului. Prima impresie a fost că arată gol, dar apoi a fluierat pentru fault în atac în urma contactului dintre protagoniștii fazei.

În minutul 90, Ceahlăul a avut iar șansa egalării. Oteliță a centrat din dreapta, Cuibari nu a ajuns la minge, aceasta a fost preluată de Toma și portarul i-a apărut în față. A reușit să îl păcălească, dar un fundaș al Focșaniului a degajat în ultimă instanță. Și totuși s-a făcut 1-1 în prelungiri. Toma a fost faultat în careu de un adversar, iar Cristian Copoț-Barb a transformat penalty-ul primit de CSM Ceahlăul, scorul final al jocului fiind 1-1.

CSM Ceahlăul: Barna – Dumbrăvean (22, Oteliță), Rusu, Andreș, Strat, C.Rotaru, Toma, R.Vaile (81, Antim), Copoț-Barb, Pîntea, Țapu (64, Cuibari). Antrenor: Gabriel Rădulescu.

CSM Focșani: Dogaru – Săpunaru, Parlac, Beșa (67, Panainte), C.Mihai, Lupu, Mann (91, Paizan), Negoescu, Pădineanu (69, Popa), Pasăre, Lăudatu (Duca). Antrenor: Vasilică Burgă.

Arhivă știri