Victorie pentru urcarea pe locul 3

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a triumfat în meciului cu Șomuz Fălticeni, scor 3-0 (2-0). Au marcat Andrei Mateiciuc (12) și Răzvan Pîntea (27, 71). Asta în condițiile în care echipa noastră nu a putut beneficia de serviciile a șapte jucători. Mihalache și Vasile au fost accidentați, Șincu – Scripă a fost suspendat după eliminarea de la Rădăuți, iar Barb, Matei, Moroșanu și Ursu au fost suspendați pentru cumulul a câte patru cartonașe galbene.

Partida a fost controlată de CSM Ceahlăul. Ai noștri au deschis scorul repede, prin Andrei Mateiciuc (12), cel care a finalizat cu un șut puternic și bine plasat, de la aproape 20 de metri, acțiunea colectivă a formației noastre. Același marcator a fost inițiatorul și pasatorul decisiv la golul lui Răzvan Pîntea (27). Mateiciuc a purtat acțiunea ofensivă individuală în banda dreaptă, a pătruns în careu și a pasat perfect pentru finalizarea din interiorul suprafeței de pedeapsă a decarului nostru. Tot Pîntea putea semna dubla în minutul 45+1, când șutul său a fost blocat de portartul advers, sau în minutul 49, când a nimerit bara din lovitură liberă. A făcut-o totuși în minutul 71. Mateiciuc a dat o pasă în adâncime pentru sprintul lui Agafiței în banda stângă, iar acesta din urmă, din prima, a trimis în mijlocul careului sucevean unde Pîntea a preluat, a driblat portarul și a înscris.

Acest succes este echivalent, pentru echipa noastră, cu urcarea pe locul 3 în clasamentul seriei. CSM Ceahlăul (28p) s-a apropiat la două puncte de echipele care sunt în fața sa, Foresta și Bucovina, ambele cu câte 30 de puncte.