Eliminați în urma loviturilor de departajare

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a sperat că poate face pasul spre turul III al Cupei României după ce în sezonul precedent a atins pragul șaisprezecimilor de finală. Formația noastră a jucat meciul din turul II la Știința Miroslava, iar ieșenii au reușit să se califice în urma loviturlor de departajare. A fost 0-0 după desfășurarea primelor 90 de minute ale disputei, iar la finalul prelungirilor tabela indica scorul de 1-1. În ”extra-time” Adrian Șter (103) a marcat primul său gol pentru CSM Ceahlăul, iar Andrei Florean (114) a egalat.

A fost însă nevoie de 22 de execuții de la puncul cu var pentru a se afla calificat în turul III. Pentru echipa pregătită de Costel Ilie seria a început bine. Marcatorul gazdelor, Florean, a șutat și a apărat Cîmpianu. Au marcat apoi Ștefănescu și Jalbă (CSM Ceahlăul), respectiv Unghianu și Benchea (Știința), dar Botezatu a tras peste transversală. Asofiei (Știința) și Vîlea au dus scorul la 3-3, iar Cîmpianu a mai apărat o dată la șutul lui Munteanu. Autorul golului formației noastre, Șter, putea aduce calificarea la finalul seriei de 10 lovituri de departajare, însă a apărat Daniliuc (3-3). De aici, presiunea s-a aflat pe urmerii fiecărui executant. Cine rata avea șanse mari să iasă din competiție. Știința a marcat prin Popescu, Rusu, Nguala, Martinescu și Njindja, iar ai noștri prin Dumbrăvean, Toma, Tăbăcariu, Moroșanu și Șincu-Scripă. Scorul devenise 8-8 și mai rămăseseră de executat portarii. Daniliuc a înscris, după care a apărat la șutul lui Cîmpianu (9-8).

Cât privește jocul, CSM Ceahlăul și Știința Miroslava s-au cam chinuit pe un teren foarte tare, dar au produs câteva momente importante la cele două porți. Ieșenii au avut primele șanse (4 și 9) după care, în minutul 15, echipa pietreană a trecut de două ori pe lângă gol. C.Ștefănescu a șutat din interiorul careului sub transversală, dar a salvat Daniliuc, iar câteva zeci de secunde mai târziu, același portar a fost salvat de transversală la șutul lui Șincu-Scripă. Nemțanu (17) și Moldovan (22) au avut ocazii înainte de marea șansă a lui Tchassen (25). Acesta a scăpat singur cu Cîmpianu, dar portarul nostru a deviat în corner șutul adversarului. Până la pauză doar Botezatu (30) a mai ajuns la finalizare, dar a șutut peste poartă de la aproape 25 de metri.
După revenirea de la cabine Știința a avut prima ocazie, Unghianu (50) fiind ”ghicit” de Cîmpianu. Portarul gazdelor, Daniliuc (61), a respins în corner la o deviere nefericită a unui coleg pe care ”scria gol”, iar Popescu (67) a dat emoții taberei noastre la un lob de la mare distanță care a nu a prins cadrul porții. Vîlea putea închide partida chiar în ultimul minut, însă a tras peste poartă din interiorul careului mare al gazdelor. S-a făcut 0-1 în minutul 103. Botezatu i-a pasat în careu lui Tăbăcariu, mijlocașul a trimis apoi decisiv în fața porții unde Șter i-a luat fața unui adversar și a înscris cu un șut la colțul scurt. Egalarea a venit 11 minute mai târziu. Unghianu a centrat din stânga, iar Florea a deviat cu capul dintre fundașii noștri centrali, mingea a atins bara și a trecut apoi linia porții. Munteanu (115) a prins un șut bun din afara careului echipei noastre, dar o deviere a făcut ca balonul să nu își atingă ținta.

De menționat este că CSM Ceahlăul a început jocul cu opt titulari noi față de sezonul precedent. În afară de portarul Cîmpianu, fundașul Moroșanu și mijlocașul Botezatu, ceilalți titulari de la Miroslava reprezintă noutăți în alcătuirea ”primului 11”. Lipsa omogenității s-a văzut în multe momente, iar pentru ”reglaje” vor fi folosite din plin următoarele două meciuri amicale, cu Aerostar Bacău (14 august, la Bacău) și CSM Focșani (21 august, la Focșani). Programul jocurilor din campionat se va afla săptămâna viitoare.