Succesul care ne dă încredere

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a pornit așa cum și-a dorit în meciurile oficiale din 2021 și și-a trecut în cont o victorie contra liderului din Seria 1 a Ligii 3, Foresta Suceava. Partida s-a terminat cu scorul 0-1, după un gol fantastic marcat de Denis Botezatu. Aproape fără elan, puțin lateral dreapta și de la aproape 35 de metri de poarta adversă, mijlocașul pietrean a catapultat balonul în vinclul din stânga al butului apărat de Zvoronciuc. Era minutul 75.

Asta după ce câteva minute mai devreme trecusem prin agonie. Richardo Mihalache a recuperat o minge în jumătatea adversă (68) și a pătruns în careul Forestei fiind faultat. Tot el a ales să execute lovitura de pedeapsă, dar a apărat portarul gazdelor (70). Cum însă acesta nu a respectat regulamentul şi nu a avut un picior pe linia porţii în momentul execuţiei, arbitrul a decis repetarea loviturii. De această dată a ales Cristian Copoţ-Barb (71) să execute, numai că în momentul lovirii mingii a alunecat și balonul s-a dus peste transversală.

Partida a fost una bună, echilibrată, cu ritm bun, cu dueluri tari, cu echipe care au căutat să joace fotbal pe un teren care vineri fusese acoperit de un strat gros de zăpadă, dar care sâmbătă s-a prezentat foarte bine. Fiecare formație a căutat să își impună atuurile: gazdele plusul de forță, experiența și gabaritul, iar oaspeții plusul de calitate al jocului colectiv cu mingea jos și cu șarje ofensive duse cu pase cât mai rapide și din prima. Au rezultat astfel destule faze de poartă și emoții pentru ambele tabere.

Cât privește echipa noastră, nu se poate spune că a fost vreun jucător care nu a intrat în teren 100% concentrat. Portarul Teo Cîmpianu a respins tot ce a fost pe poartă, din lovitură liberă și din situație de ”unu la unu”, fundașii centrali i-au controlat pe masivii atacanți adverși, iar fundașii laterali au oferit puține șanse adversarilor să centreze. De la mijloc în sus, ai noștri au știut să se dubleze bine în defensivă și să ”producă” destule faze ofensive care au dat de furcă rivalilor.

A fost o ”finală” câștigată din cele opt ale returului pe care le dorim încheiate cu victorii. Dar a fost un meci care, prin rezultat și evoluție, ne dă încredere.