Remiza care ne îndepărtează de lider

CSM Ceahlăul a jucat sâmbătă, 16.11.2019, pe terenul celor de la Sporting Liești în cadrul etapei 13 a Ligii 3, Seria 1, acolo unde a remizat, scor 1-1. Este un rezultat care a mărit distanța față de liderul clasamentului la șapte puncte, după ce Aerostar Bacău a câștigat cu 2-1 la Hușana Huși.

Fără Robert Vasile și Ovidiu Toma, primul accidentat, al doilea suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, CSM Ceahlăul a fost nevoită să joace în fieful gălățenilor și fără portarul Alexandru Barna. Căpitanul a suferit o accidentare în cursul săptămânii premergătoare acestei partide, a făcut deplasarea și chiar a început încălzirea pentru meci în speranța că poate evolua. Fiindcă după câteva mișcări a anunțat că nu poate juca, Alex Barna a fost înlocuit cu Rareș Florea. Și astfel, portatul de 18 ani a jucat pentru prima data într-un meci oficial de seniori. A făcut-o însă foarte bine, a avut parade bune în prima repriză și nu i se poate reproșa nimic la golul primit.

Meciul de la Liești a fost unul echilibrat. Gazdele au avut primele ocazii prin George Dănăilă (2 – șut peste poartă din acțiune) și Ionuț Iancu (9). La a doua șansă a Sportingului, șutul din careu al lui Iancu la colțul scurt a fost respins în corner de Florea. Arsene Luboya (10, 12) a avut apoi două șanse de a marca. Mai întâi a pornit în viteză în partea dreaptă a atacului echipei noastre și a șutat pe lângă țintă din marginea careului, iar mai apoi a tras în portarul Văideanu din interiorul careului dintr-o poziție foarte bună. Minutul 22 a fost cel în care s-a consemnat o nouă paradă a lui Florea. Mingea a ajuns în careul nostru la Dănăilă, care din 8-9 metri a șutat la colțul scurt, acolo unde a plonjat foarte bine Florea și a respins în corner. Un minut mai târziu, același portar nu a avut emoții prea mari la șutul din afara careului expediat de Nica, pentru ca Luboya (43) să nimerască bara cu un șut de la aproape 25 de metri. Prima repriză s-a încheiat după ce Dumitru (45) a încercat și el vigilența lui Florea din afara careului, fără succes însă.

Sporting Liești a semnat și prima ocazie a reprizei secunde prin Munchiu (49), care a deviat periculos cu capul o minge venită dintr-o centrare din dreapta. Ibrahim Diarra (50) a ieșit apoi în evidență. La o minge aruncată în careul gazdelor, a câștigat un duel aerian, a rămas singur cu Văideanu, dar a șutat slab, în portar. Același atacant a deschis însă scorul în minutul 61. Jalbă a aruncat de la margine, Luboya a deviat pe spate, Diarra a preluat în mijlocul careului advers și din întoarcere a trimis imparabil sub transversală: 0-1. Zece minute mai târziu, Yoann Fellrath a ratat șansa desprinderii decisive. Jalbă a ”aruncat” mingea peste linia defensivă adversă, Fellrath a preluat și a rămas singur cu Văideanu, dar a încercat un ”lob”. Portarul a atins mingea, iar un fundaș a respins apoi de pe linia porții. Și cum ocaziile se răzbună în fotbal, rezerva Bîrlădeanu (74) a punctat din centrarea lui Dănăilă pentru 1-1.

Pentru echipa noastră urmează acum ultimul joc de pe propriul teren din acest tur de campionat, cu KSE Târgu Secuiesc, în ziua de vineri, 22.11.2019, de la ora 14:00.

CSM Ceahlăul
Florea – Jalbă, Bourama, Andreș, Modibo, Petra, Pîntea, M’Barga, , Luboya, Diarra, Fellrath. Au mai jucat: Oteliță, Iliescu, Rotaru.
Antrenor: Ștefan Stoica.

Rezumat video: aici