CSM Ceahlăul, fără puncte de la Huși

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a disputat sîmbătă, 17 aprilie 2021, meciul de la ACS Hușana Huși, pe terenul căreia a pierdut toate punctele puse în joc. Partida s-a terminat cu scorul de 3-1 (1-0) în favoarea echipei vasluiene, la finalul unei partide a cărei desfășurări a fost influențată de greșelile mari din tabăra noastră. Pentru gazde au marcat George Dănăilă (26), Jose Cosma (83) și Sergiu Gârdea (84), în timp ce reușita echipei nemțene a fost semnată de Antonio Agafiței (60).

Scorul s-a modificat prima dată în minutul 26. Ai noștri erau în ofensivă, gazdele au recuperat mingea la marginea propriului careu și un hușean a trimis la bătaie o ”minge lungă” pentru George Dănăilă. Balonul a căzut în spatele fundașilor noștri, Teo Cîmpeanu a judecat greșit momentul, ca și colegii săi, iar atacantul gazdelor a trimis cu capul peste portarul nostru ieșit la marginea careului propriu. Două minute mai târziu, Andrei Mateiciuc a văzut al doilea cartonaș galben în urma unui moment petrecut în careul gazdelor.

Poate în mod susprinzător, CSM Ceahlăul a jucat mai bine după eliminarea atacantului. Curpăn (39) și Botezatu (42) au irosit șanse foarte bune de a egala până la pauză, iar în minutul 57 Toma a șutat periculos din afara careului, Turiță prinzând în doi timpi cu emoții mari. În minutul 60, Antonio Agafiței, abia intrat pe teren, a șutat din colțul careului mare, mingea a lovit un adversar și a căzut în poarta gazdelor, 1-1. Impresia generală era că CSM Ceahlăul poate câștiga și pentru că Hușana părea că nu găsește soluții pentru a da emoții nemțenilor.

În minutul 73 însă s-a petrecut un moment care a tăiat elanul oaspeților. Cristian Barb a făcut un fault în preajma propriului careu în urma căruia arbitrul a acordat lovitură liberă pentru gazde și cartonaș galben. Imediat, Barb a plecat din zona respectivă, numai că arbitrul s-a dus după el și a scos cartonașul roșu din buzunar.

Minutul 83 a fost cel care în care s-a consemnat desprinderea pe tabelă a Hușanei, Jose Cosma marcând în urma unei centrări venite din dreapta. Profitând de momentul bun, gazdele au presat, iar Sergiu Gârdea a prins un șut de zile mari (84, 3-1) și l-a învins din nou pe Cîmpianu.

Pentru echipa noastră urmează alte două jocuri în returul sezonului regulat al Ligii 3, Seria 1. Jucăm sâmbătă, 24 aprilie 2021, pe propriul teren cu ACS Bradul Borca (ora 17:00) și vom încheia parcursul în campionat pe 30 aprilie, la Sporting Juniorul Vaslui.

CSM CEAHLĂUL: Cîmpianu – Moroșanu (73, Matei), Cojocaru (57, Modibo), Andreș, Ursu, Curpăn (59, Agafiței), Botezatu, Barb (cpt), Toma, Pîntea (73, Șincu), Mateiciuc. Antrenor: Gabriel Rădulescu.