CSM Ceahlăul, de azi în cantonament

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a început astăzi, 26 iulie 2021, cantonamentul programat de conducerea tehnică în localitate. S-a ales această variantă apreciindu-se că sunt condiții bune de pregătire. Concluziile trase de antrenorul principal Costel Ilie după trei săptămâni de la reunire și despre ceea ce urmează pentru echipa noastră le puteți citi în rândurile de mai jos.

CSM Ceahlăul a jucat până acum două meciuri amicale cu Politehnica Iași (10 iulie, scor 3-0, la Piatra Neamț) și cu Foresta Suceava (24 iulie, scor 2-2, la Suceava), iar pe 31 iulie va mai bifa un test, cu ACS Hușana Huși.

Reporter: Care ar fi concluziile după trei săptămâni de antrenamente?
Costel Ilie: Principala concluzie este că mai avem mult de muncă. Suntem încă în perioada de cărutări și de a aduce noi jucători la echipă pe posturile deficitare. Am încheiat a treia săptămână de pregătire cu un joc amical împotriva celor de la Foresta Suceava. A fost un joc cu două reprize diametral opuse, cu o primă repriză care ne-a aparținut și în care am avut inițiativa și am și condus și pe tabela de marcaj. A două repriză a fost puțin mai dezechilibrată și ne-a arătat probleme care le mai avem de corectat.

Reporter: Câte posturi ar mai fi de acoperit?
Costel Ilie: Momentan pot vorbi de trei posturi: un atacant central, un fundaș central și un portar. De asemenea, mai trebuie adus un jucător care să îndeplinească criteriul de vârstă ”under” cerut de regulamentele federației.

Reporter: Despre cantonament ce ne poți spune?
Costel Ilie: Rămâne cantonamentul la Piatra Neamț. Vom avea zile cu câte două antrenamente și vom avea și jocuri amicale în această perioadă. De exemplu, sâmbătă, 31 iulie 2021, vom disputa o partidă de verificare în compania celor de la ACS Hușana Huși, apoi vom continua cantonamentul și vom juca al doilea meci cu Hușana, pe 6 august la Huși.

Reporter: Care mai sunt mutările din loturile adversarilor și care ar fi eventuala componență a seriei noastre?
Costel Ilie: Privitor la alcătuirea seriilor sunt două variante. Prima ar fi că adversarele noastre vor fi echipele din județul Suceava – Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, plus cele din județul Iași – Știința Miroslava și CSM Pașcani, Dante Botoșani și cele trei din județul Bacău – Aerostar, Dinamo Bacău și CSM Bacău. A doua variantă ar fi ca să se alăture echipelor din județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț cele din județul Vaslui, precum Hușana Huși și Sporting Juniorul Vaslui, dar atunci mai trebuie adusă în seria noastră și una din cele din Bacău. Vom vedea care va fi configurația finală a seriei, dar noi ne interesăm de mutările din loturile posibililor adversari. S-au întărit și Rădăuți, și Huși și Dante, mi-a lăsat o impresia bună și Foresta. Se anunță un campionat interesant.