Gabriel Rădulescu: „Anul 2018 se termină într-o notă pozitivă!“

Antrenorul Gabriel Rădulescu a făcut o scurtă analiză a celor întâmplate la CSM Ceahlăul Piatra Neamț în 2018. A vorbit despre echipa mare, despre juniori și despre viitorul apropiat, adică anul 2019.

1. Cum se termină 2018 pentru CSM Ceahlăul?
Anul 2018 se termină într-o notă pozitivă. CSM Ceahlăul a parcurs un an de tranziție de la Liga 4 la Liga 3 și pot spune că a fost un an complicat, ca orice început de altfel. Clubul trebuie să se organizeze din ce în ce mai bine și să progreseze constant. Sunt multe lucruri de pus la punct pe viitor.

2. Care ar fi concluziile pentru categoria juniori?
Proiectul clubului este clar, bazat pe creșterea și promovarea copiilor și juniorilor. Trecerea de la copii la juniori și apoi la seniori reprezintă un proces complex derulat pe mai mulți ani și necesită multă muncă din partea tuturor – conducere, antrenori, sportivi, părinți, societate. Avem mulți juniori care pot face pasul la echipa mare și în fotbalul de performanță. Sper ca noi, cei care suntem lângă ei zi de zi, să găsim metodele și mijoacele specifice să-i dezvoltăm cât mai bine. Tinerii sunt viitorul nostru!

3. Revenind la seniori, are echipa un ax central format de-a lungul turului actualului campionat?
De-a lungul turului au fost jucători care au avut un randament constant bun și astfel s-a format un nucleu pe care m-am bazat. Sunt trei-patru posturi care nu au funcționat meci de meci asa cum mi-aș fi dorit, dar sunt convins că în retur vom găsi soluții. Întotdeauna este loc de mai bine.

4. Poți alege cel mai frumos moment din 2018?
Au fost mai multe momente plăcute în acest an ce este aproate de final. Mă refer la promovarea în Liga 3, la câștigarea fazei județene a Cupei României, la meciurile din tururile principale ale acestei competiții, dar mai ales la victoriile din Liga 3 și momentele de bucurie generate de acestea.

5. Atunci, care a fost cel mai dificil moment din 2018?
Cele mai dificile momente din 2018 le-am depășit și uitat deja. Nu a fost simplă trecerea de la Liga 4 la Liga 3 pentru nimeni.

6. Care este marele câștig al echipei pentru anul 2018?
Marele câștig al echipei în anul 2018, din punctul meu de vedere, este folosirea cu succes a juniorilor în foarte multe jocuri oficiale. Și aici includ atât jocurile din Liga 4, căt și pe cele din Liga 3 și Cupa României. Iar juniorii sunt Andreș, Pîntea, Toma, Sârbie, Oteliță, Vîlea, Hodorogea, Olteanu, Agache, Moroșanu, Curpăn și Matei.

7. Cât joacă echipa din ceea consideri că poate juca?
Mai avem foarte multe lucruri de pus la punct pe faza de dezvoltare a atacului. Am suferit în anumite jocuri. În schimb am fost bine organizați defensiv, am luat puține goluri.

8. Din șase meciuri piercute cu 0-1 în acest tur de campionat care este jocul pe care sigur nu meritam să-l pierdem?
În primul rând îmi vine în minte jocul de la Miroslava unde am dominat, am avut și multe ocazii clare din primele minute până în minutele de final. Apoi jocurile de acasă cu Metalul Buzău, Oțelul Galați și Gloria Buzău. În toate aceste trei cazuri din urmă meritam egalul.

9. Câte schimbări se anunță la nivelul lotului pentru returul acestui campionat?
Ne dorim jucători care să aducă un plus pe faza de atac. Eu aș vrea cel puțin doi-trei jucători noi, cu calitate tehnică. Încă nu ne-am decis cine va pleca.

10. Ce ne dorim de la 2019?
În 2019 trebuie să creștem ca joc ofensiv, să încercăm să formăm un stil propriu. Sper să avem un joc plăcut, să atragem cât mai mulți susținători în tribune. Avem nevoie de sprijin din toate punctele de vedere. M-aș bucura ca în viitorul apropiat CSM Ceahlăul să devină un club stabil, bine organizat, respectat, cu perspective frumoase. Echipa mare să promoveze în următorii ani în Liga 2, iar Centrul de copii și juniori să producă fotbaliști de calitate.

11. Un mesaj de final de an pentru oamenii de lângă noi.
Doresc să le mulțumesc tuturor pentru eforturi, implicare, susținere și colaboare: domnului președinte Cătălin Roca, firmei Rifil, Primăriei Piatra Neamt, Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamț, colegilor, colaboratorilor, suporterilor și, mai ales, jucătorilor !!! Să aveți un an 2019 plin de bucurii și realizări !! La mulți ani și Hai CSM Ceahlaul!

Rezultatele etapei 15 din Liga 3, Seria 1 Clasamentul la zi al Ligii 3, Seria 1 Arhivă știri