A treia victorie la rând

Cine a avut așteptări foarte mari de la acest joc a greșit. Partida a fost dificilă contra unui adversar atent și muncitor, dar și foarte bine montat să joace la rezultat. E și normal, pentru că până la urmă în sport despre asta este vorba, despre a juca fiecare meci la victorie. Cine a crezut că va fi ușor, s-a înșelat. Erau la Dante jucători cu zeci de meciuri în Liga 1, Liga 2 și Liga 3. Plus că și terenul a favorizat un fotbal pe contre, pe dueluri aeriene, nu pe construcție cu mingea jos.

Să nu uităm că CSM Ceahlăul are drept cel mai ”bătrân” jucător unul de 26 de ani și că ȘAPTE dintre titulari au fost, în acest meci, jucători de maximum 20 de ani.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț și-a propus opt victorii în cele opt meciuri ce au mai rămas de disputant din returul sezonului 2020-2021 al Ligii 3, Seria 1. Până acum suntem în obiectiv după înregistrarea celui de al treilea succes consecutiv din 2021, cu CS Dante Botoșani, scor 2-1 (0-1). Golurile au fost marcate de Ciprian Șincu-Scripă (69), Andrei Mateiciuc (76) și, respectiv, Marius Cojocaru (13).

Adversarul anunțase, prin rezultatele din meciurile anterioare, că a devenit o nucă greu de spart în serie, iar în meciul de pe ”Municipal” a dovedit asta. A jucat cu determinare, cu multă ambiție și ce a știut, adică apărare și contraatac, plus faze fixe.

De partea cealaltă, deși în prima repriză CSM Ceahlăul nu a avut luciditatea și calmul de a marca, ocazii importante au fost la poarta lui Hărăguță. Pîntea (8, 14) a scăpat de două ori în flancul nostrum stâng, dar a finalizat mult sub așteptări și potențial, iar în minutul 40 putea înscrie în urma unei faze lucrate de Toma și Agafiței. Ultimul a centrat în fața porții, dar Hărăguță a intervenit salutar în fața decarului nostru. Între aceste faze ofensive la care a finalizat Pîntea, Agafiței (22) a mai avut un moment foarte bun, dar nemarcat în mijlocul careului a tras din prima peste poartă.

Dante a deschis scorul în minutul 13 prin Cojocaru, așa cum era de așteptat, adică în urma unei faze fixe. Tot în urma unei lovituri libere, Dante putea face 2-0, dar Teo Cîmpianu (26) a respins din fața lui Cojocaru, pentru ca în al doilea minut de prelungiri al primului mitan, Cîmpianu a intervină excelent la șutul lui Codău.

După pauză, CSM Ceahlăul a condus în continuare ostilitățile. Galben-negrii au dat ritmul jocului și până la urmă au învins. Andreș (47, 51) și Mihalache (56) au avut momentele lor bune în fața porții adverse, dar golurile au venit de la rezervele introduce după pauză. Ciprian Șincu-Scripă (69) a adus egalarea, după ce intrase în teren minutul 67. În urma unui corner, fundașul de 19 ani a prins un șut foarte bine plasat din interiorul carelui advers, mingea s-a dus lângă bară și ai noștri s-au bucurat. Minutul 76 a fost cel al trecerii în avantaj pe tabela de marcaj. Moroșanu a trimis spre Mihalache în zona mediană, iar acesta l-a pus în cursă pe Mateiciuc. Cu mingea la picior, atacantul a pătruns în careu și a șutat pe jos făcând fericită întreaga asistență și pe toți cei care au privit meciul transmis în direct. După ce s-a făcut 2-1, ai noștri au controlat bine disputa, nu au dat deloc șanse adversarilor să se mai apropie de butul nostru, iar la final ne-am bucurat de un succes care ne adduce la un punct în urma trioului fruntaș format din Știința Miroslava, Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, toate cu câte 26 de puncte.