Succes la debutul în noul campionat

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a început noul campionat cu o victorie, așa cum a încheiat sezonul precedentr. Și tot în deplasare. Atunci a fost un succes la Vaslui, acum la CSM Pașcani. Iar între cele două jocuri a fost o distanță de patru luni.

Față de partida de la Vaslui, echipa noastră a suferit multe modificări la nivelul titularilor. Trebuie spus că față de ”echipa tip” din primăvară au apărut șapte nume noi. Titulari atunci și titulari acum au fost doar Moroșanu, Ursu, Toma și Botezatu. Chiar cu atât de multe schimbări, la Pașcani echipa mai bună fost a noastră.

Scorul final al disputei a fost 2-0 (0-0) pentru elevii lui Costel Ilie, iar marcatorii uu fost Cristian Copoț-Barb (81) și Andrei Șter (84). S-a marcat târziu, dar echipa noastră a avut numeroase ocazii la poarta ieșenilor. Nemțanu (58) a nimerit bara cu un șut din afara careului, dar după ce în prima repriză a irosit alte trei șanse în minutele 7, 38 și 42. În afara acestor ocazii din primul mitan, Vîlea și Șter puteau marca în același minut, 19, iar Șincu-Scripă (36) putea deschide scorul după un corner, dar a tras razant cu transversala. În același timp însă, CSM Pașcani i-a dat mari emoții lui Barna. Acesta a prins la șutul din interiorul careului al lui Șandru (18), după care mingea șutată de Albu (22) din lovitură liberă a ocolit poarta noastră. În minutul 42 s-a consemnat cel mai fierbinte moment în careul nostru. Albu a pătruns cu mingea la picior și din poziție foarte bună a tras la firul ierbii, însă Barna a respins fericit.

După pauză, cele două formații și-au împărțit șansele de gol: gazdele din faze fixe, oaspeții din faze fixe și din construcții colective. Eficienți au fost totuși nemțenii. În minutul 81, Istrati a primit mingea la marginea careului advers și a pasat decisiv pentru șutul de la 18-19 metri al lui Copoț-Barb. Balonul s-a oprit în plasa porții ieșenilor și echipa pietreană s-a descătușat. Ursu a centrat din stânga, iar Șter (84) și-a făcut treaba de atacant de careu și a marcat din marginea careului de șase metri. Scorul putea fi și mai mare după faza ofensivă lucrată de Istrati și Mucuță, dar care a fost finalizată de Moldovan cu un șut în brațele portarului advers.

Costel Ilie, antrenor principal CSM Ceahlăul:
”Este un start bun de campionat. Am învins în deplasare o echipă alcătuită din cu totul alți jucători față de sezonul precedent, o echipă care a muncit și a crezut în șansa sa și care, după părerea mea, va fi o nucă greu de spart în această serie. Remarc însă și la noi că echipa a avut un plus adus de pe banca de rezerve. Am ratat ocazii numeroase, dar în final cei intrați de pe bancă și-au adus apotul la joc și victorie. Este un semn bun pentru grup, pentru coeziunea dintre noi”.

Trebuie precizat că jocul s-a desfășurat pe o vreme total nepotrivită pentru fotbal. Cu o oră înainte de meci cerul începuse a se acoperi de nori, dar la câteva minute după startul dueuluiînceput o ploaie măruntă și sâcâitoare ”ajutată” de un vânt rece să deranjeze toți actorii de pe teren.