Victorie cu gust amar

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a avut parte de o zi fastă în etapa 10 a Ligii 3, Seria 1. Echipa a reușit o victorie clară ca joc și scor, celelalte rezultate din rundă ne-au ajutat să urcăm pe loc de play-off, dar totul s-a încheiat cu un gust amar din cauza unei eliminări dictate aiurea de arbitrul de centru la un duel aerian între pietreanul Șincu-Scripă și pășcăneanul Albu. Mai grav pentru echipa noastră este că în acest meci a mai fost eliminat și Jalbă și astfel soluțiile defensive pentru meciul de la Huși sunt tot mai puține.

Scorul final al duelului a fost 5-3 (3-0), dar în nici un moment nu s-a pus problema învingătoarei. Omul meciului a fost Adrian Șter. Acesta a deschis scorul în minutul 10, când a finalizat cu precizie o fază la care pasator decisiv a fost Nemțanu. Minutul 31 a fost cel în care tabela s-a modificat din nou. Șter a înscris în urma unui șut spectaculos la vinclu, după o cursă de la jumătatea terenului în care a fost lansat de Ștefănescu. Același atacant a marcat pentru 3-0 în minutul 45. Ai noștri au ”lucrat” o fază ofensivă din mai multe pase consecutive, Botezatu i-a pasat lui Moroșanu în banda dreaptă, iar fundașul a centrat decisiv pentru finalizarea lui Șter. Și nimic nu anunța evenimentele nedorite de după pauză.

În minutul 51, CSM Pașcani a beneficiat de un penalty la un fault în careu al lui Jalbă asupra lui Mercaș. Pietreanul a și fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător, iar Mercaș a transformat lovitura de pedeapsă și scorul a devenit 3-1. CSM Pașcani a prins curaj și a început să creadă într-o minune, dar Pîntea i-a liniștit repede după ce a marcat pentru 4-1 (55). Decarul nostru a înscris din unghi cu un șut din prima la o minge greu de controlat în careul adversarilor. Chiar și așa, CSM Pașcani nu a renunțat și a redus repede din ”handicap” prin Aeroaiei (57) și astfel s-a dat o tentă de tensiune unei reprize care de altfel se anunța liniștită.
În minutul 72, Garbaticiuc a văzut și el cartonașul roșu pentru cumul de catonașe galbene și așa s-a restabilit și egalitatea numerică de pe teren.
Scorul s-a modificat iar în minutul 88, Anton fiind pasator decisiv pentru Cristian Ursu, moldoveanul reușind primul său gol pentru CSM Ceahlăul. Dar evenimentele importante din acest nu aveau să se termine. În minutul 90+2, doar arbitrul de centru a văzut penalty la un duel aerian consemnat aproape pe linia porții noastre. Mai rău însă, Șincu-Scripă a fost sancționat și cu ”roșu” spre stupefacția întregii asistențe, iar Mercaș a semnat dubla și meciul s-a terminat 5-3.

Pentru echipa noastră urmează meciul din deplasare de la Hușana Huși, programat pentru sâmbătă, 6 noiembrie 2021, de la ora 14.00.